PMOS GAAN WEER VAN START | HollandFit
PMO'S GAAN WEER VAN START

We mogen weer op pad! Sinds de versoepeling van de regels rondom de Corona maatregelen is ook voor ons weer meer bewegingsruimte gekomen. Zo werken we al weer met een klein groepje op kantoor met alle regels van het RIVM in acht genomen. Met een aantal aanpassingen kunnen we veilig op 1,5 meter van elkaar werken. We hebben een intern protocol ontwikkeld waar we de afspraken netjes op een rij hebben gezet.

We beginnen weer!


Vanaf half juni gaan we ook weer PMO’s/gezondheidsonderzoeken uitvoeren. De afgelopen weken hebben we maatregelen getroffen die het mogelijk maakt om op een verantwoorde manier weer bij bedrijven aan de slag te gaan. Dit is wel een gezamenlijke verantwoordelijkheid tussen Holland Fit en haar opdrachtgever. Even kort op een rij wat voor maatregelen wij hebben getroffen:

 • We hebben een protocol opgesteld met alle afspraken waar we ons aan gaan houden, maar ook wat we verwachten van de opdrachtgever en de deelnemer
 • Na elke afgenomen PMO wassen we en desinfecteren we de handen
 • Ook desinfecteren we de ruimte en de apparatuur na een PMO
 • De vitaliteitsadviseurs dragen een mondmasker, wanneer de testen binnen 1,5 meter worden uitgevoerd
 • Bepaalde testen worden uitgevoerd door de deelnemer met een heldere instructie van de ervaren adviseur
 • De onderzoeken worden uitgevoerd met vaste adviseurs/coaches per project/locatie
 • Daarnaast werken we natuurlijk ook volgens de overige richtlijnen van het RIVM

Daarnaast verwachten we ook iets van onze opdrachtgever en de medewerker die wordt onderzocht tijdens het PMO. Iedere organisatie waar wij voor werken is weer anders, daarom wordt per keer bekeken hoe we samen kunnen zorgen voor optimale bescherming en veiligheid. Vooraf vindt er altijd afstemming plaats tussen de projectmanager van Holland Fit en de opdrachtgever. Hieronder vind je enkele richtlijnen:

 • De externe organisatie heeft de locatie ingericht op het kunnen werken op 1,5 meter afstand
 • De testen worden uitgevoerd in een ruimte waar een goede ventilatie is
 • Bij ziekte of symptomen van COVID-19, melden de deelnemers zich af via onze online planningstool
 • De deelnemer wast de handen voor aanvang van het gezondheidsonderzoek
 • Deelnemers dienen exact op het aangegeven tijdstip aan te komen bij de afspraak
 • Via onze online planningstool maar ook op locatie worden de deelnemers meerdere malen herinnert aan de richtlijnen.

Leefstijl, gezondheid en preventie is altijd al belangrijk geweest. Juist nu is aandacht voor leefstijl en gezondheid echter nog meer van belang. Dit kan door in kaart te brengen hoe de medewerkers en de organisatie er voorstaan middels een gezondheidsonderzoek/PMO. Onze adviseurs geven de deelnemer tips mee waar ze direct mee aan de slag kunnen. Aanvullende begeleiding is mogelijk middels coaching wanneer ze het lastig vinden om zelfstandig verandering te bewerkstelligen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Over de schrijver
Ik werk binnen HollandFit als vitaliteitsadviseur. Dat houdt in dat ik langs ga bij bedrijven door heel NL om gezondheidschecks uit te voeren. De vele verschillende locaties en mensen zorgen er voor dat elke dag anders is. Het is bij elke gezondheidscheck opnieuw een uitdaging om op individueel niveau te kijken naar wat iemand kan doen om vitaler te worden en om degene te motiveren om daar ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.Deze baan geeft mij energie doordat ik mijn interesses en kennis kan combineren met het helpen van mensen. Ik hoop dat ik met deze baan een steentje bij kan dragen aan een gezondere maatschappij.