Adviseur op locatie | HollandFit

ADVISEUR

OP LOCATIE 

Gooitzen eet een appel, leest een boek en tilt een gewicht

GOOITZEN POSTMA

Hoi, zoals jullie misschien wel weten ben ik Gooitzen Postma. Ik ben één van de vitaliteitsadviseurs op locatie. Ik ben vaak 1 dagdeel per week aanwezig. Dit stemmen we af op basis van behoefte en doelen van de organisatie.

Directeur Erik Steenbakker in overleg

MOGELIJKHEDEN

We maken een maandplanning in overleg. Iedere dag dat ik aanwezig ben heeft een andere focus gericht op concrete verbeteringen en realistische mogelijkheden. Voorbeelden zijn: 

 • Energy Talk
 • Vitaliteitsgesprekken
 • Goede voornemensmeting
 • HRV-meting 
 • Leefstijl coaching 
 • Gehoor meting 
 • Conditie meting 

WAAROM INVESTEREN IN EEN ADVISEUR OP LOCATIE ?

 • Het huidige bedrijfsleven is topsport. Dat betekent dat er veel van werknemers wordt gevraagd om iedere dag goed te presteren. Goed werkgeverschap is ook zorgen voor het welzijn van jouw werknemers.
 • Je kunt er niet meer om heen. Het is een maatschappelijke verantwoordelijkheid om overgewicht, obesitas en andere welvaartsziekten terug te dringen.
 • Investeren in gezondheid trek high-potentials aan. Jonge medewerkers hebben een andere focus. Zij vinden het belangrijk dat er ook aandacht is voor welzijn en het een leuke plek is om te werken. Doordat je investeert in gezondheid trek je nieuw talent aan.
 • De kosten zijn relatief laag. Een verzuimdag kost gemiddeld 300 euro. Iemand met een burn-out zit al snel meer dan 250 dagen in de ziektewet. De kosten van individuele leefstijlcoaching zijn veel lager en de opbrengst is groter.

HIGHLIGHTS VAN DE MOGELIJKHEDEN

Een vitaliteitsadviseur geeft een presentatie aan een groep

Energy Talk

Ga jij na het weekend vol energie weer aan het werk of ben je op maandag alweer toe aan een break? En kom jij ’s avonds thuis met voldoende energie om nog iets te gaan doen of plof jij het liefst gelijk op de bank neer? Je energieniveau kan op veel verschillende manieren beïnvloed worden. Wil jij meer grip op of inzicht in jouw persoonlijke energiebalans? Hoe gaat het fysiek, emotioneel en mentaal? Maak dan een afspraak voor een energytalk! Het gesprek neemt maximaal 50 minuten van je tijd in beslag. Dit kan zowel fysiek als online. 
HollandFit Collega's Karin en Marit in overleg over vitaliteit.

Vitaliteitsgesprek

Vitaliteit is afgeleid van het Latijnse woord ‘Vita’, wat leven betekent. Vitaliteit wijst op je sterk en fit voelen, het beschikken over een grote mentale veerkracht en veel doorzettingsvermogen. Draai jij aan de juiste knoppen om lekker in je vel te zitten? Het gesprek duurt ongeveer. Zowel mensen die zich vitaal als minder vitaal voelen kunnen zich inschrijven!
Een hollandfit adviseur neemt een druppel bloed af tijdens een healthcheck

Goede voornemensmeting

Ben je van plan in het kader van goede voornemens weer wat gezonder te gaan leven? Bijvoorbeeld een maand alcoholvrij en/of gezonder eten of toch een paar kilo eraf? Schrijf je dan in voor dit moment. Tijdens deze sessie meet ik je gewicht, vetpercentage, spiermassa, botmassa, visceraal vet, vochtmassa en buikomvang. Tevens maken we samen een actieplan. Na 8-12 weken plannen we een nieuwe afspraak in om de voortgang te meten. Een extra stok achter de deur!
Wim in overleg met Suzanne. Een goede communicatie is de key tot een goed werkende business

Individuele leefstijlcoaching

Wil je aan de slag met je leefstijl maar weet je niet waar te beginnen? Schrijf je dan in voor leefstijlcoaching en begeleiding. Het traject start met een intake waar je samen met de coach doelen gaat formuleren waar je de komende weken mee aan de slag gaat. Tijdens de intake stem je het aantal contactmomenten af en bepaal je wanneer je jouw doel wil hebben bereikt. Het traject wordt afgerond met een eindgesprek, evaluatie en eventueel aanvullende meting. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag met gezonder eten, meer bewegen, afvallen, meer energie en stress en ontspanning.
Een HollandFit adviseur meet hoe goed een healthcheck deelnemer kan ontspannen

HRV stress en ontspanningstest

Ben je vaak gestresst of kun je juist heel makkelijk ontspannen? Met een HRV test kan dit worden gemeten. Met Heart Rate Variability (HRV), ofwel de variatie in hartfrequentie, wordt bedoeld veranderingen in tijd tussen de ene en de andere hartslag. Des te variabeler de hartslagen, des te groter de functionele veerkracht van het hart. Een veerkrachtig hart reageert snel en adequaat op veranderingen. Een lage hartritmevariabiliteit is een indicator voor mogelijke gezondheidsklachten maar ook voor de diagnose en preventie van overtraining/stress.
Een healthcheck deelnemer heeft een koptelefoon op en een hollandfit adviseur meet zijn gehoor

Audiogram (gehoormeting)

Ben je benieuwd hoe het met je gehoor gesteld is? De meting neemt ongeveer 15-30 minuten tijd in beslag. 
Een HollandFit adviseur meet de taille van een healthcheck deelnemer

Conditie meting

Wil je weten hoe je conditie er voor staat geef je dan op. Je conditie wordt gemeten op de fiets middels de Astrand submaximale test. De test inclusief bespreken neemt maximaal 45 minuten van je tijd in beslag. Kijk hoe je er op dit moment voor staat en ga actief aan de slag. Tijdens de sessie wordt tevens een vervolgafspraak ingepland om de metingen over enkele weken nogmaals te doen mocht je hier behoefte aan hebben.

GOOITZEN BIJ JOU OP LOCATIE?

Maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie