GEZOND MET GOOITZEN #2 | POSITIEF DENKEN
GEZOND MET GOOITZEN #2 Positief denken
07 juli 2021 

GEZOND MET GOOITZEN #2 Positief denken

GEZOND MET GOOITZEN #2

Vitaliteitsexpert Gooitzen Postma deelt zijn kennis. Met interessante weetjes en praktische tips over alles omtrent vitaliteit. Vandaag gaan we het hebben over positief denken en de bijdrage die het levert t.a.v. ons energieniveau en vitaliteit.

We richten onze aandacht vaak op negatieve dingen, waardoor we automatisch ook meer aandacht geven aan de negatieve gebeurtenissen om ons heen. Je focus verleggen naar het positieve heeft vele voordelen. Je voelt je vrolijker en hebt meer aandacht voor al het moois dat het leven te bieden heeft. 3 tips:

Uit je dankbaarheid voor dat wat je wél hebt🙏

Mensen die dankbaar zijn voor wat ze hebben, kunnen beter het hoofd bieden aan stress, ervaren meer positieve emoties en behalen hun doelen vaker. De beste manier om de positieve kracht van dankbaarheid te benutten is door een dankbaarheidsdagboek. Houd iedere dag bij waar je dankbaar voor hebt. Noteer per dag 3 dingen. Stapje extra? Deel je lijstje met je partner of een vriend(in).

 

Omring jezelf met positieve mensen😊


Het gezegde ‘Waar je mee omgaat word je mee besmet’ is helemaal waar. Kies daarom vrienden die optimistisch en blij zijn met zichzelf. Daarmee word je omringd door positieve energie. Af en toe je sociale netwerk analyseren kan geen kwaad. Is er een gezonde balans tussen de energievreters en energiegevers qua sociale contacten? Zijn het gezonde wederkerige relaties?
 

Vergelijk jezelf niet met anderen💜


Jouw leven is uniek, meet daarom niet wat je ‘waard’ bent door jezelf te vergelijken met anderen. Meet je succes op basis van je eigen vooruitgang, niet die van een ander. Sta eens stil bij wat jou gelukkig maakt in het leven en bij de stappen die je hebt gezet. Wanneer is het jaar voor jou geslaagd?

Heb je een vraag aan Gooitzen? Of een leuke suggestie voor deze rubriek? Mail dan naar Gooitzen via g.postma@hollandfit.nl of stuur een DM via LinkedIn. Vindt ie leuk!👍

Over de schrijver
Als vitaliteitsdeskundige geef ik adviezen aan bedrijven en medewerkers op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Ik krijg energie van mijn werkzaamheden, juist de afwisseling maakt het leuk en interessant. Zo geef ik o.a. trainingen, voer ik PMO’s uit en geef ik adviezen en presentaties aan bedrijven op basis van de uitkomsten van het uitgevoerde onderzoek.