Vitaliteitsomgeving MOOV | HollandFit

DIT IS MOOV

Het vitaliteitsprogramma van werkend Nederland!

SAMEN BOUWEN AAN EEN VITALE EN TOEKOMSTBESTENDIGE ORGANISATIE

Met 15+ jaar ervaring in gezondheidsmanagement heeft HollandFit het vitaliteitsprogramma van werkend Nederland ontwikkeld!

Samenwerking met toonaangevende partners zoals Tilburg University en gevalideerde data uit onderzoeken, hebben geleid tot een programma met een online vitaliteitsomgeving dat past bij iedere organisatie en instapniveau. We gaan samen aan de slag met de medewerkers, teams en organisatie voor meer energie en meer werkplezier. Let's MOOV!

Met 15+ jaar ervaring in gezondheidsmanagement heeft HollandFit het vitaliteitsprogramma van werkend Nederland ontwikkeld!

Samenwerking met toonaangevende partners zoals Tilburg University en gevalideerde data uit onderzoeken, hebben geleid tot een programma met een online vitaliteitsomgeving dat past bij iedere organisatie en instapniveau. We gaan samen aan de slag met de medewerkers, teams en organisatie voor meer energie en meer werkplezier.

Let’s MOOV!

MOOV brochure

LEES MEER IN DE DIGITALE BROCHURE

  • Bekijk inspirerende klantverhalen en resultaten 
  • Stimuleer vitaliteit op de werkvloer met maandelijkse thema's en acties
  • Ontdek de mogelijkheden van de online vitaliteitsomgeving
  • Samen aan de slag met duurzame inzetbaarheid 
  • Creëer draagvlak met het ambassadeursprogramma
  • Bewezen effectieve aanpak gericht op inzicht, kennis en activatie
  • Investering en opties passend bij het instapniveau van jouw organisatie  
Een getekende smartphone

Altijd beschikbaar

De online vitaliteitsomgeving is 24/7 beschikbaar vanaf ieder device

Een gebalde vuist wat kracht laat zien

Bewezen effectief

Activeert en verhoogt vitaal gedrag
Een getekende kalender in de HollandFit huisstijl

Continue activatie

Maandelijkse acties, updates en activeringsmotor

Een tandwiel met daar in een persoon wat staat voor ontwikkeling

Leefstijl programma’s

Gebaseerd op het model gedragsverandering van Prochaska

Een klein plantje, een middelmatig plantje en een groot gegroeid plantje wat staat voor groei

E-coaching & zelftesten 

Toegang tot meer dan 15 gratis e-coaches en zelftesten
Een getekende pinpas wat moet duiden op kosten

Persoonlijk budget

Mogelijkheid tot persoonlijk saldo. Te besteden bij meer dan 1500 aanbieders

86%

is bewuster van het belang van vitaliteit en gezondheid

56%

is geactiveerd om vitaler te leven
Activatie op MOOV

MEERDERE ORGANISATIES GINGEN JE VOOR

stadgenoot logo

Stadgenoot heeft

MOOV Vitaal

Stadgenoot kiest naast veel andere midden-klein bedrijven voor de basis versie. Alle essentiële onderdelen om te werken aan vitaliteit en welzijn op de werkvloer zijn verwerkt in MOOV Vitaal. Met een beperkt vitaliteitsbudget is het voor Stadgenoot mogelijk hun medewerkers bruikbare tools op het gebied van vitaliteit aan te bieden.
hogeschool

Hogeschool Rotterdam heeft

MOOV MyCompany

Hogeschool Rotterdam heeft behoefte aan een omgeving die medewerkers ondersteunt in het maken van vitale keuzes. Met een eigen branding voelt het vertrouwd aan. Collega's merken dat HR moeite steekt in het welzijn van haar medewerkers en vitaliteit echt op de agenda zet.
Het Transavia icon met de naam erbij

Transavia heeft

MOOV DI

Transavia heeft op het gebied van duurzame inzetbaarheid al veel stappen gezet. In het online platform komt alles samen. Transavia heeft gekozen voor een vitaliteitsomgeving in de eigen huisstijl. Daarnaast ontvangen medewerkers periodiek een vitaliteitscan, trainingen, workshops en een Healthcheck. Het opleidingsaanbod van GoodHabitz inclusief individueel vitaliteitsbudget, de providerboog en informatie van HR over het vitaliteitbeleid is geïntegreerd in de online omgeving.

MEER WETEN? 

Bekijk de uitgebreide digitale brochure voor meer informatie!

FAQ

Wat is een vitaliteitsprogramma?

Een vitaliteitsprogramma is een strategisch plan dat door bedrijven wordt ingezet om de gezondheid en het welzijn van hun medewerkers te verbeteren. Dit programma is gericht op het bevorderen van fysieke activiteit, gezonde voeding, mentale gezondheid, en het creëren van een positieve werkomgeving om de inzetbaarheid en productiviteit te verhogen. Een volwaardig vitaliteitsprogramma bestaat uit meerdere bouwstenen die gericht zijn op het versterken van de gezondheid en het welzijn van werknemers binnen organisaties. Denk hierbij aan een 0-meting zoals een PMO (Preventief Medisch Onderzoek) en innovatieve wellbeing-programma's zoals MOOV.

Wat levert een vitaliteitsprogramma voor bedrijven op?

Een zorgvuldig ontworpen vitaliteitsprogramma, inclusief krachtige tools zoals het MOOV wellbeing-programma, draagt significant bij aan bedrijfssuccesen. Het stimuleert gezondheid, welzijn en betrokkenheid onder werknemers, wat resulteert in verminderd ziekteverzuim en verhoogde productiviteit. Het creëren van een bedrijfscultuur die waarde hecht aan vitaliteit, werktevredenheid en topprestaties, zijn sleutelfactoren die bijdragen aan de groei en bloei van een onderneming.

Wat is een vitaliteitsplatform?

Een vitaliteitsplatform of-omgeving fungeert als een centraal hub voor bedrijven om hun beleid voor vitaliteit en duurzame inzetbaarheid te implementeren. Met dit platform kunnen bedrijven op een georganiseerde manier (vitaliteits)providers samenbrengen en alle communicatie rondom vitaliteit en duurzame inzetbaarheid stimuleren.

Het vitaliteitsplatform MOOV onderscheidt zich door de focus op een vitaliteitskalender waar werknemers wekelijks aan de slag gaan met verschillende vitaliteitsthema's. De aanpak van MOOV bevordert kennisuitbreiding, bewustwording en prikkelt werknemers om actief hun vitaliteit te verhogen. Het vitaliteitsplatform biedt een reeks tools zoals gepersonaliseerde coaching, e-learningprogramma's , toegang tot wetenschappelijke artikelen en gezonde recepten, alle gericht op de versterking van werknemersvitaliteit.

MOOV legt sterk de nadruk op medewerkersactivatie, door het implementeren van maandelijkse acties en uitdagingen. Met een persoonlijk vitaliteitsbudget kunnen medewerkers profiteren van kortingen op sport- en ontspanningsactiviteiten in heel Nederland. Het platform maakt bovendien een naadloze integratie met de eigen branding van de organisatie mogelijk.

Wat is het belang van een vitaliteitsbeleid voor bedrijven

Een vitaliteitsbeleid is essentieel voor bedrijven om een omgeving te creëren die de gezondheid en het welzijn van werknemers bevordert. Het omvat een meerjarenplan om de vitaliteit van medewerkers te verhogen en biedt richtlijnen voor het implementeren van interventies op de werkplek.

Hoe draagt een vitaliteitsprogramma bij aan de duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers?

Een vitaliteitsprogramma zoals MOOV, versterkt de duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers door zich te concentreren op het verbeteren van hun fysieke en mentale gezondheid. Het moedigt werknemers aan om de regie te nemen over hun gezondheid en welzijn. Het beheren van stress, bevorderen van gezonde eetgewoonten en stimuleren van lichamelijke activiteit zijn slechts enkele van de strategieën die het programma gebruikt om bij te dragen aan hun algehele welzijn en werkprestaties.

Daarnaast levert het MOOV vitaliteitsprogramma inspiratie via hulpmiddelen, allemaal ontworpen om de gezondheid en het welzijn van de medewerkers te verbeteren. Door het inbrengen van activerende elementen zoals uitdagingen en beloningen, stimuleert het programma werknemers om actief deel te nemen en hun vitaliteit te verbeteren. Dit leidt tot een verhoogde betrokkenheid, stimuleert de eigen regie en bevordert een duurzame inzetbaarheid in de organisatie.

Wat is een vitaliteitsbudget?

Een vitaliteitsbudget is een door de werkgever beschikbaar gesteld bedrag dat medewerkers kunnen inzetten om activiteiten te boeken gericht op vitaliteit en inzetbaarheid. Dit kan besteed worden aan een breed scala aan activiteiten en initiatieven, zoals fitnessabonnementen, cursussen voor stressmanagement, of voedingsadvies. Het doel van een vitaliteitsbudget is om medewerkers te stimuleren en te ondersteunen bij het leiden van een gezondere levensstijl, waardoor hun inzetbaarheid en productiviteit worden verbeterd.

MOOV biedt werknemers de mogelijkheid om hun vitaliteitsbudget op een flexibele manier in te zetten voor verschillende activiteiten en diensten die op het platform beschikbaar zijn. Dankzij een netwerk van meer dan 1500 providers in heel Nederland, zijn de opties bij MOOV uitgebreid en divers. Daarnaast verloopt de integratie met het vitaliteitsbudget naadloos, waarbij de klantenservice van HollandFit indien gewenst alle administratieve rompslomp overneemt. Hierdoor kunnen werknemers actief en op eigen initiatief investeren in hun welzijn, wat bijdraagt aan hun persoonlijke groei en duurzame inzetbaarheid versterkt.