GEZOND MET GOOITZEN #3 | CONCETRATIE VERBETEREN
GEZOND MET GOOITZEN #3 Concentratie verbeteren
02 augustus 2021 

GEZOND MET GOOITZEN #3 Concentratie verbeteren

Vitaliteitsexpert Gooitzen Postma deelt zijn kennis. Met interessante weetjes en praktische tips over alles omtrent vitaliteit. Vandaag de ingestuurde vraag van Sanne. Zij vraagt zich af:

Hoe kan ik mijn concentratie verbeteren? 6 tips:

  1. Het lijkt redelijk simpel maar zorg ervoor dat je op een dag voldoende drinkt. Uit onderzoek blijkt dat zelfs een licht vochttekort al invloed heeft op je concentratievermogen. Drink op een dag minimaal 1,5 liter vocht. Zelfs meer als je op die dag ook gaat sporten. Kies bij voorkeur voor een mix tussen water, thee en koffie (zonder suiker).
  2. Zorg dat je ongestoord kunt werken. Niet iedereen heeft die luxe tegenwoordig. Heb je deze mogelijkheid, maak er dan zeker gebruik van. Wist je dat als je gestoord wordt (telefoontje, een mailtje wat binnenkomt, collega aan je bureau, etc.) het 8-12 minuten duurt voordat je je weer volledig kan focussen op een taak?
  3. Als je in een flow zit focus je dan op 1 taak. Onze hersenen zijn geprogrammeerd om één ding tegelijk te doen. Het resultaat als je je op alles probeert te richten er juist helemaal niks uit je handen komt.
  4. Zoek uit wanneer jij op je best bent. Pak op die momenten een lastige taak op. Dit is meestal ongeveer 2 uur na een maaltijd. Het is daarbij wel belangrijk gezond te eten. Des te ongezonder de maaltijd des te groter de energiedip.
  5. Een gezond brein in een gezond lichaam is erg belangrijk. Gezonde voeding en voldoende slaap dragen daar aan bij. Een slecht gevoed brein kan niet optimaal functioneren. Wist je dat o.a. avocado, vette vis en blauwe bessen goed zijn voor je hersenen?
  6. Zorg voor onderbrekingen gedurende de dag. Voldoende beweging en een frisse neus halen zorgen voor hernieuwde concentratie. Wanneer je voldoende pauzes neemt ben je productiever. Advies: neem om de 2 uur een korte pauze. In de ochtend en in de namiddag. Daarbij kan een lunchwandelingen wonderen doen.

Heb je een vraag aan Gooitzen? Of een leuke suggestie voor deze rubriek? Mail dan naar Gooitzen via g.postma@hollandfit.nl of stuur een DM via LinkedIn. Vindt ie leuk!👍

Op de hoogte blijven van de maandelijkse rubriek 'Gezond met Gooitzen'? Volg ons op LinkedIn, Instagram of Facebook!

Over de schrijver
Als vitaliteitsdeskundige geef ik adviezen aan bedrijven en medewerkers op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Ik krijg energie van mijn werkzaamheden, juist de afwisseling maakt het leuk en interessant. Zo geef ik o.a. trainingen, voer ik PMO’s uit en geef ik adviezen en presentaties aan bedrijven op basis van de uitkomsten van het uitgevoerde onderzoek.