PMO / PAGO/ Healthcheck | HollandFit

PREVENTIEF MEDISCH ONDERZOEK

Gezondheidsonderzoeken voor werkend Nederland

INZICHT, ADVIES & ACTIVATIE

Hoe kan je medewerkers effectief helpen met hun vitaliteit? Door de inzet van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO), healthcheck of arbeidsgezondheidskundig onderzoek (PAGO) zorg je als organisatie voor inzicht en bewustwording. Vanuit dit vertrekpunt gaan wij samen met organisaties aan de slag om  medewerkers te activeren.  

Offerte aanvragen 

NIEUW
PMO PROGRAMMA

Nu inclusief Wellbeing Software null
Lees meer

INZICHT, ADVIES & ACTIVATIE

Hoe kan je medewerkers effectief helpen met hun vitaliteit? Door de inzet van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO), healthcheck of arbeidsgezondheidskundig onderzoek (PAGO) zorg je als organisatie voor inzicht en bewustwording. Vanuit dit vertrekpunt gaan wij samen met organisaties aan de slag om  medewerkers te activeren.  

Offerte aanvragen 

NIEUW
PMO PROGRAMMA

Nu inclusief 

Wellbeing Software   null

Lees meer
Erik Steenbakkers portretfoto HollandFit

Bewezen effectief

"Onderzoeken tonen aan dat medewerkers productiever zijn, meer werkplezier ervaren en tevredener zijn bij organisaties die zichtbaar investeren in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Een essentie die bijdraagt aan aantrekkelijk werkgeverschap en well-being!
Erik Steenbakkers - Directeur HollandFit

8,6

gemiddelde beoordeling door deelnemers

99,7%

raadt ons onderzoek aan

97%

gaat aan de slag met de gegeven adviezen

2,2

stijging werkvermogen (WAI) door vervolg met coaching
Een getekende smartphone

Gevalideerde vragenlijst

 Meertalig en in te vullen vanaf ieder apparaat

Een gebalde vuist wat kracht laat zien

19 jaar ervaring

Partner met een bewezen effectieve aanpak 

Een verticaal lopende pijl

Hoogste deelname

Ondersteunt, faciliteert en ontzorgt op ieder niveau

Een laptopdashbord met daar op een grafiek

Groepsrapportage

Analyse en advies met effectieve opvolging via dashboard PowerBI

Een dagboek met een potlood daar op

Persoonlijk rapport

Volledig rapport met persoonlijk advies, handvatten en tips 

Wij streven voor een klantwaardering van 3/3 sterren. het hoogste dus

Vitaliteitsadviseurs

Geauditeerd en ervaring met gedrag en vitaliteit

ONDERDELEN VAN HET PMO

GEVALIDEERDE ONLINE SCAN

  • Bevat een vragenlijst met onderdelen over persoonlijke- en organisatiekenmerken, zoals: leefstijl, werkvermogen, energie, bevlogenheid en werkeisen
  • Extra modules op maat beschikbaar
  • Eenvoudig in te vullen vanaf ieder apparaat (Nederlands & Engels)
  • Directe doorverwijzingen naar beschikbare interventies zijn mogelijk
  • Gevalideerd in samenwerking met Tilburg University

Een hart wat door een scan wordt gehaald om de vitaliteit van een medewerker te scannen

FYSIEKE METINGEN

Een HollandFit adviseur meet de taille van een healthcheck deelnemer

Fysieke metingen op bedrijfslocatie

Een bekende omgeving zorgt voor psychologische veiligheid en stimuleert een hoog opkomstpercentage.
een HollandFit adviseur houdt een vissuskaart vast voor een healthcheck deelnemer om zo zijn zicht te meten

Ervaren vitaliteitsadviseurs

Onze vitaliteitsadviseurs zijn breed opgeleid en geauditeerd. Het persoonlijk advies is gericht op concrete verbeteringen en realistische mogelijkheden.
Een hollandfit adviseur neemt een druppel bloed af tijdens een healthcheck

Basis & aanvullende metingen 

De online scan aangevuld met fysieke metingen zorgt voor de meeste impact. Aanbevolen basismetingen zijn BMI, taille lengte ratio, vetpercentage, bloeddruk, cholesterol- en glucosemeting en risicobepaling hart- en vaatziekten. Aanvullende metingen zijn mogelijk op basis van de behoeftes en risico's van de doelgroep.

Een ingezoomde foto op de HollandFit muismat.

Opvolging en borging

Opvolging versterkt de kans op het structureel aanpassen van gedrag. Na 12 weken is er contact met de deelnemers gericht op het versterken van aangepast vitaal gedrag. Een fysiek opvolgmoment behoort tot de mogelijkheden.

Na de healthcheck wordt er een gesprek gevoerd waar de resultaten besproken worden

RAPPORTAGE & ADVIES

    Iedere rapportage geeft inzicht en advies op organisatie-, team- en individueel niveau. De analyse omvat een advies met vervolginterventies. De medewerkers ontvangen een persoonlijk rapport op maat. 

    Resultaten inclusief een aantal benchmarks worden desgewenst gesegmenteerd naar bijvoorbeeld functiegroep, afdeling of standplaats. Daarnaast zijn alle data in een online dashboard (PowerBI) beschikbaar. Het project wordt geëvalueerd en indien gewenst gepresenteerd.

Klantverhaal Unilever 

Kees van Malssen (Lipid Scientist) vertelt waarom Unilever heeft gekozen voor HollandFit als vitaliteitspartner voor het uitvoeren van de healthchecks. Bekijk de volledige video in de digitale brochure.


GA VOOR EEN PMO PROGRAMMA

Om de grootste impact te maken op het gebied van duurzame inzetbaarheid kies je voor een PMO als 0-meting voor een meerjarig vitaliteitsprogramma.  In dit vitaliteitsprogramma is ook het wellbeing platform MOOV inbegrepen. Dit platform biedt een centrale plek waar alle activiteiten op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit kunnen worden geborgd, in de huisstijl van jouw eigen organisatie.

MOOV zorgt voor een gestroomlijnde overgang van de PMO-resultaten naar daadwerkelijke activatie. Medewerkers worden geïnspireerd en gemotiveerd om te duiken in de belangrijkste thema's gerelateerd aan hun gezondheid en welzijn op basis van een samengestelde vitaliteitskalender.

Onze vitaliteitsadviseurs, de experts achter de healthchecks, zijn beschikbaar op het platform om ondersteuning te bieden door middel van online coaching. Hierdoor heeft de medewerker na het PMO de gelegenheid om vragen te stellen aan de persoon met wie hij of zij de gezondheidscheck heeft ondergaan.

Zet een extra stap voor uw team naar een vitalere toekomst met het PMO programma
Een koffer met hier in een lachend gezicht om werkplezier te laten zien

MAAK EEN VERVOLGSTAP

Offerte aanvragen


Offerte aanvragen

null

FAQ: veelgestelde vragen over PMO

Wat is een PMO?

Het Periodiek Medisch Onderzoek (PMO), nu vaak aangeduid als 'healthcheck, wordt vaak door werkgevers aangeboden aan hun medewerkers als een preventief gezondheidsonderzoek. Het hoofddoel van dit onderzoek is het identificeren en verminderen van gezondheidsrisico's die verband houden met het werk en de werkomgeving van de medewerkers.

Is een PMO verplicht?

Ja, de Arbowet verplicht werkgevers om een Periodiek Medisch Onderzoek (PMO) aan te bieden aan hun werknemers. Dit is bedoeld om beroepsziekten te voorkomen en vroegtijdig te signaleren.

Wat is een PAGO?

PAGO staat voor Periodiek Arbeids Gezondheidskundig Onderzoek. Het is een medische check-up die werkgevers aan werknemers aanbieden om hun gezondheid in relatie tot de risico's in hun werkomgeving te monitoren.

Is een PAGO verplicht?

Ja, volgens de Arbowet zijn werkgevers verplicht om werknemers Periodiek Arbeids Gezondheidskundig Onderzoek (PAGO) of een PMO aan te bieden. Het is bedoeld om beroepsziekten en -risico's vroegtijdig op te sporen.

Wat is het verschil tussen een PAGO en PMO?

Het Periodiek ArbeidsGezondheidskundig Onderzoek (PAGO) en het Periodiek Medisch Onderzoek (PMO) zijn beide medische check-ups die aangeboden worden aan werknemers. Ze hebben veel gemeen, maar er zijn enkele verschillen:

Het PAGO richt zich specifiek op de opsporing van beroepsziekten en -risico's, gerelateerd aan de specifieke werkzaamheden van een werknemer.
Het PMO heeft een breder doel en richt zich op de algehele gezondheid van werknemers, waarbij ook aandacht is voor leefstijl en welzijn.

In het PAGO wordt vooral gekeken naar de gezondheidsrisico's die samenhangen met het werk van de werknemer.
Het PMO is een breder gezondheidsonderzoek en bevat naast de werkgerelateerde gezondheidsrisico's ook leefstijl- en gezondheidsaspecten die breder zijn dan alleen het werk.

In de praktijk worden de termen PAGO en PMO vaak door elkaar gebruikt. Echter, sinds 2014 heeft de Arbowet de term PAGO vervangen door PMO om de bredere insteek van het onderzoek te benadrukken. De nadruk ligt niet alleen meer op de werkgerelateerde gezondheidsrisico's, maar ook op de bredere gezondheid en het welzijn van de werknemer.