In de spotlight: Madelon Schouten | HollandFit
In de spotlight: Madelon Schouten

In deze rubriek stellen we alle collega's van HollandFit 1 voor 1 aan je voor. Ze vertellen wat ze doen binnen de organisatie, hoe zij zelf fit en vitaal blijven en delen hun beste tip. Vandaag vitaliteitsadviseur Madelon Schouten.

Wat doe je bij HollandFit?

Ik ben vitaliteitsadviseur en werk (in niet-covid tijd) 3 dagen per week bij onze klanten op locatie om gezondheidsonderzoeken uit te voeren. Dat houdt in dat ik bij de medewerkers een aantal testen en metingen afneem en aansluitend in gesprek ga over hun vitaliteit en gezondheid. Onze klanten zitten door heel het land, die afwisseling en dynamiek vind ik erg leuk!

Naast de gezondheidsonderzoeken vervul ik nog andere werkzaamheden, waaronder een stukje klantenservice, het schrijven van artikelen voor het online vitaliteitsplatform én het bedenken van vernieuwende en activerende ‘acties’ waar medewerkers maandelijks aan kunnen deelnemen.

Hoe zorg je dat je fit & vitaal blijft?

Ik houd van koken en houd in de keuze rekening met variatie: 1x per week vette vis, 2-3x per week vlees en 3-4x per week vegetarisch. In het weekend kook ik vaak uitgebreider en mag het ook best eens wat minder gezond zijn!

Qua bewegen zorg ik dat ik elke dag minimaal 10.000 stappen zet. Ook fiets ik regelmatig een langer stuk in de weekenden en doe ik 2x per week thuis een work-out. Elke avond na het eten maak ik samen met mijn vriend nog een wandeling van een half uur, een fijne manier om met elkaar de dag te bespreken en te fantaseren over reistripjes die we nog willen doen! Wist je dat bewegen niet alleen goed is voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid en je humeur!?

Ontspanning is voor mij misschien wel de belangrijkste factor in fit & vitaal blijven. Hoe ik dat doe? ’s Avonds beeldschermgebruik beperken, dus na 21:30 uur gaat vaak de tv wel uit. Dan kies ik voor een tijdschrift, een spelletje ‘Clever’ of even wat lezen of puzzelen. Slapen gaat mij gelukkig goed af! Verder haal ik ontspanning uit sociale contacten, creatief bezig zijn en het organiseren van leuke activiteiten. Zo organiseerde ik al eens een picknick en digitale bingo met vriendinnen 😉 Leuk om zo met elkaar in contact te blijven en bij te kletsen.

Heb je nog een leuke (vitale) tip?

Het ‘plannen’ van je avondeten zorgt ervoor dat je gevarieerder en gezonder eet. Neem elke week een half uurtje de tijd om alvast recepten uit te zoeken voor 6 dagen en maak een boodschappenlijstje. Zo heb je in het weekend eventueel ruimte voor een ‘buiten de deur’ maaltijd of een keer de mogelijkheid iets te maken waar je op dat moment écht zin in hebt.

Over de schrijver
Binnen HollandFit maak ik deel uit van het sales- en marketingteam. Mijn belangrijkste taak is om de naamsbekendheid van HollandFit te vergroten en meer bedrijven te helpen om een vitalere organisatie te bereiken. Bij HollandFit hebben we een schat aan kennis op het gebied van vitaliteit, waar ik elke dag van leer.