In de spotlight: Laura Spierenburg
In de spotlight: Laura Spierenburg

In deze rubriek stellen we alle collega's van HollandFit 1 voor 1 aan je voor. Ze vertellen wat ze doen binnen de organisatie, hoe zij zelf fit en vitaal blijven en delen hun beste tip. Vandaag vitaliteitsadviseur Laura Spierenburg.

Wat doe je bij HollandFit?

Bij HollandFit heb ik voor mezelf de ideale functie gecreëerd. Een gedeelte van mijn uren besteed ik de uitvoering van healthchecks. Op deze dagen ga ik, aan de hand van onze vragenlijst en fysieke metingen, met deelnemers het gesprek aan over hun vitaliteit. Ik adviseer ze op welke manier ze hun vitaliteit en gezondheid kunnen vergroten om zo meer energie en meer werkplezier te ervaren! Naast de gesprekken met deelnemers houd ik mij bezig met ons online vitaliteitsplatform. Ook via die weg activeren we deelnemers om dat stapje in de in goede richting te zetten. Een mooie mix tussen het voeren van gesprekken in real life en het - in alle rust - werken vanachter mijn laptop.

Hoe zorg je dat je fit&vitaal blijft?

Hoofdzakelijk door achter mijn kinderen aan te rennen! Met een energieke peuter en baby die net kruipt heb ik weinig tijd om stil te zitten. Ik ga dan ook het liefst naar buiten, zodat we lekker bewegen en onze energie kwijt kunnen. Een buitje? Daar hebben we een regenjas voor. Maar echt sporten is dat natuurlijk niet. Daarom probeer ik 2 keer per week een bootcamp les te volgen en loop ik graag hard. Lukt dat qua planning echt even niet? Dan doe ik thuis wat oefeningen. Daarnaast probeer ik voldoende te slapen. Ik vind mezelf een veel leuker mens als ik uitgerust ben en mijn omgeving trouwens ook ;-)

Heb je nog een leuke (vitale) tip?

Qua voeding liggen er zoveel verleidingen op de loer. Ik ben een echte zoetekauw en hou ontzettend van lekkere dingen. Het helpt mij om af en toe mijn voeding een paar dagen te 'tracken' via een voedingsapp. Inzicht in hoeveel calorieën ik binnenkrijg door het eten van de gewone maaltijden, zorgt ervoor dat ik me weer wat beter realiseer dat er niet altijd ruimte is voor wat lekkers 's avonds. Ik hoor vaak dat mensen het gedoe vinden om het bij te houden. Dat is het ook een beetje, maar een paar dagen is vaak voldoende om mezelf weer even scherp te stellen!

Wat is jouw guilty pleasure?

Zoals ik al zei, ik ben een echte zoetekauw. Als het chocolade bevat is het al snel goed. Maltesers, Tony, kom maar door.

Benieuwd wie er nog meer bij HollandFit werken? Lees hier meer over ons energieke team.

Op de hoogte blijven van de rubriek 'HF collega in de spotlight'? Volg ons op LinkedInInstagram of Facebook!

Over de schrijver
Ik werk binnen HollandFit als vitaliteitsadviseur. Dat houdt in dat ik langs ga bij bedrijven door heel NL om gezondheidschecks uit te voeren. De vele verschillende locaties en mensen zorgen er voor dat elke dag anders is. Het is bij elke gezondheidscheck opnieuw een uitdaging om op individueel niveau te kijken naar wat iemand kan doen om vitaler te worden en om degene te motiveren om daar ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.Deze baan geeft mij energie doordat ik mijn interesses en kennis kan combineren met het helpen van mensen. Ik hoop dat ik met deze baan een steentje bij kan dragen aan een gezondere maatschappij.