DE DAILY MILE - EEN KWARTIERTJE ACTIEF OP HET WERK | HollandFit
DE DAILY MILE - EEN KWARTIERTJE ACTIEF OP HET WERK
03 december 2020 

DE DAILY MILE - EEN KWARTIERTJE ACTIEF OP HET WERK

HOE KAN JE VOLDOENDE BEWEGEN EN MINDER STILZITTEN? DOE MEE AAN THE DAILY MILE.

Oorspronkelijk een initiatief van JOGG om op scholen elke dag een kwartier te wandelen of joggen. Het is heel eenvoudig en effectief. Daarom roepen we nu op om ook als volwassene een kwartiertje per dag te wandelen of joggen. Aangezien iedere dag meedoen aan The Daily Mile blijvend effect heeft op jouw conditie, gezondheid en werkplezier.

WAAROM DEELNEMEN AAN THE DAILY MILE?

De huidige coronacrisis is extra aanleiding om voor de dagelijkse anderhalve kilometer aandacht te vragen. Door corona zijn we minder gaan bewegen. The Daily Mile helpt je om achter je keukentafel vandaan te komen en de frisse lucht op te zoeken. Het verlaagt je stressniveau en verbetert je concentratie en helpt om fit te blijven. Het is eenvoudig te organiseren en je kunt het zowel thuis als op het werk iedere dag uitvoeren. Het enige dat je nodig hebt is schoenen!

WAT IS HET DOEL?

Het doel van The Daily Mile is; fitte medewerkers door 15 minuten per dag te wandelen of joggen. Het is een korte break om je benen te strekken, je bloedsomloop te verbeteren en je brein rust te gunnen. Na het kwartiertje heb je weer volop energie  om je werk uit te voeren. Ideaal is het als je iedere dag een kwartier wandelt of jogt van ongeveer 1,6 kilometer.

HOE GA JE VAN START?

Met The Daily Mile blijf je op een makkelijke en eenvoudige manier in beweging. Met deze 10 tips wordt het dagelijks volbrengen van de 1,6 kilometer wel heel simpel.

Blok in je agenda een kwartiertje in de ochtend of middag om te gaan lopen of rennen;

Analyseer je (woon) of werkomgeving. Een mijl is ongeveer 1,6 kilometer. De app FindARun helpt je bij het zelf aanmaken van een route. Je kunt ook kiezen voor MyApps van Google.

Vind je het leuk? Nodig een collega uit om virtueel mee te wandelen of joggen. Het is niet nodig om vooraf een warming-up of cooling-down te doen. Het is geen wedstrijd.

NEEM THE DAILY MILE OP IN HET VITALITEITSBELEID

Neem The Daily Mile op in het vitaliteitsbeleid van jouw organisatie. Zo maak je er een langdurig succes van. Hoe doe je dat?

  • Stel een ambassadeur aan die The Daily Mile gaat promoten;
  • Bespreek The Daily Mile in teambijeenkomsten en in voortgangsgesprekken met werknemers;
  • Organiseer een competitie onder collega's. Wie lukt het om gedurende een maand iedere dag 1.6 kilometer te lopen of joggen?
  • Deel tips, goede voorbeelden en motiverende boodschappen via sociale mediakanalen;
  • Boek een inspiratiesessie op maat om aan de slag te gaan voor een quick start
  • Ga de competitie aan met collega's of vrienden. Download de app Ommetje en behaal zo veel mogelijk punten.

Wil jij weten hoe jouw organisatie ervoor staat? Zet nu de eerste stap naar een vitale organisatie.

Over de schrijver
Ik werk binnen HollandFit als vitaliteitsadviseur. Dat houdt in dat ik langs ga bij bedrijven door heel NL om gezondheidschecks uit te voeren. De vele verschillende locaties en mensen zorgen er voor dat elke dag anders is. Het is bij elke gezondheidscheck opnieuw een uitdaging om op individueel niveau te kijken naar wat iemand kan doen om vitaler te worden en om degene te motiveren om daar ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.Deze baan geeft mij energie doordat ik mijn interesses en kennis kan combineren met het helpen van mensen. Ik hoop dat ik met deze baan een steentje bij kan dragen aan een gezondere maatschappij.