Gezond met Gooitzen #4 | Bevlogenheid
GEZOND MET GOOITZEN #4 Bevlogenheid
26 augustus 2021 

GEZOND MET GOOITZEN #4 Bevlogenheid

Vitaliteitsexpert Gooitzen Postma deelt zijn kennis. Met interessante weetjes en praktische tips over alles omtrent vitaliteit. Het thema van vandaag: bevlogenheid.

Bevlogen collega’s. Je kent ze misschien wel. Ze voelen zich fit, zijn betrokken bij het werk en gaan helemaal op in hun taken. Bevlogen medewerkers hebben passie voor hun job en werken met veel plezier. Wist je dat bevlogen medewerkers gemiddeld 17% productiever zijn dan niet-bevlogen mensen? En dat ze 41% minder verzuimen?

Bevlogen zijn heeft dus vele voordelen! 👍 Medewerkers presteren beter en zijn geneigd om hun collega’s aan te steken met hun enthousiasme. De bevlogenheid vergroten binnen jouw organisatie? Of werken aan je eigen bevlogenheid?


Tips voor de medewerker:


1.     Zorg voor een goede balans tussen werk en privé.
2.     Investeer in een gezonde leefstijl en je eigen vitaliteit.
3.     Blijf jezelf ontwikkelen. Volg bijvoorbeeld een cursus of interessante opleiding.


Tips voor de werkgever:


1.     Feedback, sociale steun, transparantie en afwisseling zijn werkhulpbronnen die de kans op bevlogenheid verhogen. Zorg dat deze goed op orde zijn!
2.     Investeer in de vitaliteit en ontwikkeling van de medewerkers.
3.     Zorg voor een goede match tijdens je wervingsproces. Sluiten de missie en visie van de organisatie aan bij die van de medewerker?

Ben jij bevlogen? Wat doet jouw organisatie op dit vlak?

Heb je vragen of opmerkingen dan kun je altijd een bericht sturen via LinkedIn of via g.postma@hollandfit.nl. Heb je een onderwerp voor #gezondmetgooitzen? Laat het weten!😊

Op de hoogte blijven van de maandelijkse rubriek 'Gezond met Gooitzen'? Volg ons op LinkedIn, Instagram of Facebook!

Over de schrijver
Als vitaliteitsdeskundige geef ik adviezen aan bedrijven en medewerkers op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Ik krijg energie van mijn werkzaamheden, juist de afwisseling maakt het leuk en interessant. Zo geef ik o.a. trainingen, voer ik PMO’s uit en geef ik adviezen en presentaties aan bedrijven op basis van de uitkomsten van het uitgevoerde onderzoek.