MAAK JE PERSONEEL BLIJ MET KERST | HollandFit
MAAK JE PERSONEEL BLIJ MET KERST
15 december 2020 

MAAK JE PERSONEEL BLIJ MET KERST

Een kerstpakket, fles wijn of toch een bon? Wat geef jij je personeel dit jaar met kerst? Dit jaar gaat de boeken in als het corona jaar. Veel bedrijven hebben de omzet zien verdampen en flink ingeteerd op de reserves. Zal ik dit jaar nog wel een kerstpakket geven aan mijn personeel? Misschien twijfel je door deze bizarre tijden. Wij geven drie redenen om vooral niet te bezuinigen op het kerstgeschenk en je collega’s in het zonnetje te zetten.

twee cadeaus in de handen

DRIE REDENEN OM NIET TE BEZUINIGEN OP EEN KERSTGESCHENK

- Financieel aantrekkelijk voor werkgevers

Dit jaar is de werkkostenregeling fors verruimd en dat betekent dat je als werkgever meer ruimte hebt om je personeel te belonen met een mooie attentie.

- Werknemer hecht waarde aan een kerstgeschenk

Werknemers hebben een jaar hard gewerkt. Zij hechten waarde aan het ontvangen van een kerstgeschenk. Het bezuinigen op kerstpakketten kan effect hebben op de mate waarin personeel zich inzet voor de organisatie. Een werknemer verwacht dat december een extraatje biedt.

- Het gaat niet alleen om het cadeau

Een werkgever kijkt vooral naar de kosten van een pakket. Werknemers hechten vooral waarde aan de aandacht die eraan is besteedt. Het kan best zijn dat je dit jaar niet de financiële ruimte hebt om groots uit te pakken. Probeer dan alsnog iets kleins te kopen. Ben je een kleine organisatie, dan is het makkelijker om een persoonlijke touch te geven aan een cadeau. Een handgeschreven kaart waarin je schrijft wat je inspireert en bewonderd in je collega, is altijd een succes. Ga niet alleen voor het standaard kerstpakket. Voeg iets extra’s toe, zodat je je waardering laat blijken.

Tips voor een geslaagd kerstgeschenk

Gezond personeel is wat iedere werkgever wil. De afgelopen maanden hebben we gezien hoe belangrijk het is om regelmatig te sporten en bewegen. Steeds meer werkgevers hebben dan ook op de werkvloer het thema vitaliteit geïntroduceerd om gezondheid van werknemers te stimuleren. De feestdagen zijn een goed moment om hier extra aandacht aan te besteden. Je laat daarmee zien dat je het belangrijk vindt dat een werknemer ook volgend jaar in goede conditie is. Kies een sportief pakket met weerstandsbanden, touw of een sporthorloge. Wil je meer iets met samen doen met alle collega’s? In het nieuwe jaar komt er vast een moment dat we weer naar kantoor mogen. Organiseer een aantal sporttrainingen om de teambuilding te versterken.

Iedereen vindt het leuk om een cadeau te ontvangen. De feestdagen zijn het perfecte moment om je personeel te bedanken en even te laten zien dat je hen waardeert. Geef deze maand een cadeau. Ook al is het financieel wellicht een zware periode. Het presentje hoeft niet groot te zijn. Het gaat erom dat je laat zien dat je om je werknemers geeft. Je zult zien dat je de rest van het jaar profijt hebt. Werknemers zijn bereid om meer voor je te doen als zij zich gewaardeerd voelen.

Over de schrijver
Als vitaliteitsdeskundige geef ik adviezen aan bedrijven en medewerkers op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Ik krijg energie van mijn werkzaamheden, juist de afwisseling maakt het leuk en interessant. Zo geef ik o.a. trainingen, voer ik PMO’s uit en geef ik adviezen en presentaties aan bedrijven op basis van de uitkomsten van het uitgevoerde onderzoek.