JOSKE WERKT VOOR HOLLAND FIT VANUIT HET BUITENLAND | HollandFit
JOSKE WERKT VOOR HOLLAND FIT VANUIT HET BUITENLAND
17 juli 2021 

JOSKE WERKT VOOR HOLLAND FIT VANUIT HET BUITENLAND

Sinds een paar weken werk ik vanuit het buitenland. HollandFit heeft mij de mogelijkheid geboden om op afstand te werken. Het is erg fijn een werkgever te hebben die kijkt naar de wensen en behoeften van werknemers en daarmee mij de mogelijkheid biedt om dit te kunnen doen.

De gehele Corona periode was wat werk op afstand betreft al een goede ‘oefening’. Immers, velen werkten vanuit huis en dat gaf mij alleen maar meer vertrouwen deze stap te kunnen zetten. Ik heb niet direct mijn koffers gepakt. Vooraf heb ik met mijn leidinggevende gesprekken gevoerd over mijn rol en taken die ik de komende maanden ga uitvoeren. Hierdoor weten mijn collega’s waarvoor ik ingezet kan worden. Ondanks dat ik hen niet letterlijk meer elke dag zie, blijven er voldoende meetings en contactmomenten over om elkaar bij te praten.

Mijn dagindeling

Het werken in het buitenland geeft mij de mogelijkheid de werkomstandigheden zo optimaal mogelijk te maken. Voor mij werkt deze dagindeling perfect:

  • Ik begin mijn werkdag bewust erg vroeg. Dan is het overal nog rustig en kan ik ongestoord werken.
  • Rond lunchtijd zit een groot deel van mijn werkdag er al op. Rond de middag is het erg warm. Ik ben dan niet productief en kies voor een lange middagbreak. Het geeft mij de mogelijkheid om een duik te nemen in de zee, te wandelen in de vallei, een boek te lezen of koffie te drinken met een vriendin.
  • Na een break van minimaal 2 a 3 uur, heb ik weer nieuwe energie om mijn werkdag goed af te ronden.

Nieuwe inspiratie

Een nieuwe omgeving geeft ook nieuwe inspiratie. Hoe leven de mensen hier? Wat vindt men belangrijk in het leven? Wat zijn de uitgangspunten? En wat doet men bijvoorbeeld aan leefstijl? Ondanks dat alles in Nederland zeer goed geregeld is, kan het zo nu en dan wel een tijdsgebonden leven zijn met een strakke planning. Dit gaf mij soms onrust. Het voordeel van het land waar ik nu tijdelijk verblijf, is dat het een rustiger en kalmer leven is. Je kunt je ook niet al te druk maken want dan waarschuwt de warmte wel dat je het rustiger aan moet doen.

Het leven is hier ook spontaner en men heeft voldoende gezonde mogelijkheden bij de hand. Denk aan vis uit de zee, groenten uit de eigen moestuinen, olijfbomen alom voor olijfolie, eieren van de eigen gehouden kippen, puur water uit de bergen en bijvoorbeeld vele fruitbomen. Hier ervaar ik veel dichter bij de natuur te leven waardoor beweging ook sneller en gemakkelijker kan.

Het is geen vakantie!

Het is een voorrecht om een tijd in een ander land te mogen werken. Net zoals in Nederland ontkom ik niet aan huishoudelijke taken. Wasmachine draaien, huis opruimen, boodschappen etc. Het is dus niet alleen maar rozengeur, romantiek en maneschijn. Maar dat ik hier geniet, dat is zeker!

Bespreek het met je leidinggevende

Heb je een droom? Go for it! Corona heeft hopelijk voor werkgevers de ogen geopend en daarmee het vertrouwen doen groeien dat werken op afstand prima kan. Je hoeft natuurlijk niet direct te kiezen voor het buitenland, maar test het eens in Nederland. Werk een dag meer thuis of boek een vakantiehuisje als jij energie krijgt van een andere omgeving.  Maar bespreek vooral waar jij energie van krijgt en kijk wat de mogelijkheden zijn. Door vaker een dagje vanuit huis te werken dragen we allemaal bij aan minder uitstoot van gassen, minder files, minder drukte en meer tijd voor rust en ontspanning.  En? Is het ook voor jou weggelegd?

Over de schrijver
Binnen HollandFit mag ik mij bezighouden met verschillende onderdelen van onze dienstverlening. Zo voer ik als adviseur onze gezondheidsonderzoeken uit, geef ik workshops in diverse thema’s en ondersteun ik deelnemers persoonlijk om een stapje verder te komen. Het geeft mij energie dat ik vanuit mijn functie de mogelijkheid heb om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen en verder te helpen.