GEZOND HET JAAR AFSLUITEN MET VOEDINGSCOACH JOSKE
GEZOND HET JAAR AFSLUITEN MET VOEDINGSCOACH JOSKE
30 december 2021 

GEZOND HET JAAR AFSLUITEN MET VOEDINGSCOACH JOSKE

De decembermaand: een maand met veel ongezonde verleidingen. Aan het begin slingeren de pepernoten je om de oren en richting het einde zijn het kerstkransjes. Met nieuwjaar worden we zo onderhand zelf een oliebol! Hoe zorg je ervoor dat je in deze periode gezond en fit blijft? 5 tips van voedingscoach Joske:

  1. Doe slim boodschappen. Wat heb je echt nodig? Maak een lijstje om verspilling en onnodige calorieën te voorkomen.
  2. Houd je aan vaste eetritmes, ook op de feestdagen. Dat komt neer op het ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje en het avondeten. Kies bij je tussendoortje bewust voor fruit, snackgroenten of noten. Door je eetritmes te behouden voorkom je dat je gaat overeten op andere momenten. Daarnaast kun je met jezelf afspreken bij maximaal 1 van de tussendoor momenten te kiezen voor iets lekkers. Zo is het toch een mooie combinatie van gezond en genieten.
  3. Ga naar buiten en beweeg! Denk aan een lekker stuk wandelen in het bos, uitwaaien aan het strand, fietsen en wellicht een sneeuwballengevecht.
  4. Eet bewust. Kauw goed, proef wat je eet en geniet er echt van, dan zal je vanzelf ook minder eten. Zeg ook af en toe nee, dat geeft je een goed gevoel over jezelf.
  5. En last but not least: de traditie is oliebollen te eten op oudjaarsdag. Door ze in olie te bakken worden ze erg vet en calorierijk. Overweeg een gezondere oliebol te bakken met speltbloem in de oven. Maak ze wat zoeter met appel, rozijnen en kaneel. Online zijn tal van gezondere opties te vinden.

Maak dus bewuste keuzes en geniet daar extra van. Ik wens je warme feestdagen toe en een gezond en liefdevol 2022!

Over de schrijver
Binnen HollandFit mag ik mij bezighouden met verschillende onderdelen van onze dienstverlening. Zo voer ik als adviseur onze gezondheidsonderzoeken uit, geef ik workshops in diverse thema’s en ondersteun ik deelnemers persoonlijk om een stapje verder te komen. Het geeft mij energie dat ik vanuit mijn functie de mogelijkheid heb om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen en verder te helpen.