HollandFit

OEFENINGEN UIT DE BEWEEGFOLDER

Welkom op de pagina met verschillende oefeningen. Je hebt een health check inclusief  beweegonderzoek gehad. Van jouw adviseur heb je te horen gekregen welke stretches nuttig zijn om uit te voeren. Hieronder vind je de stretches om jouw mobiliteit te vergroten. Deze stretches doe je drie keer per dag.

BENEN

Kuit stretch

De volgende oefening is de kuitstretch. Zorg dat je ergens tegenaan kunt leunen. Duw vervolgens je achterste hak tegen de grond, zodat je de stretch voelt in je kuit. Houd dit een halve minuut vast en wissel dan van been.

Hamstring stretch

Dit is de hamstring stretch. Ga eerst op het matje zitten met de benen gestrekt. Probeer nu met beide handen je tenen vast te pakken. Geen probleem als het niet lukt. Het gaat erom dat je de stretch voelt aan de achterkant van je benen. Houd deze stretch een halve minuut vast.

Bovenbeen stretch

Voor de volgende oefening kniel je met je rechterknie op je matje. Span je buikspieren en je rechterbilspier aan. Leun af en toe naar voren en naar achter. Je voelt de stretch in je rechterbovenbeen. Wissel dan van kant. Let op dat je de linkerbilspier aanspant, zodat je de stretch aan de linkerkant voelt. Doe deze stretch drie keer per dag.

Romp

Plank

Ga op je buik liggen. Duw jezelf nu omhoog en steun op je ellebogen en je tenen. Houd je buikspieren aangespannen en je rug recht. Houd deze houding een halve minuut vast.

Bil stretch links

Leg je rechtervoet op je linkerknie. Pak nu met beide handen de achterkant van je linkerbeen vast en trek deze gedurende een halve minuut naar je toe.

Bil stretch rechts

Leg je linkervoet op je rechterknie. Pak nu met beide handen de achterkant van je rechterbeen vast en trek deze 30 seconde naar je toe.

Bovenlichaam 

Flanken van de rug

Deze oefening is voor de stretch van de flanken van de rug. Ga op je hurken zitten en laat je armen voorover vallen. Duw je handen zover mogelijk naar voren en je billen zover mogelijk naar achteren. Houd dit 30 seconde vast.

Schouderstretch

Deze oefening is voor jouw schoudermobiliteit. Pak met je linkerhand je rechterelleboog vast en duw deze naar beneden. Probeer nu je arm zo ver mogelijk naar beneden te duwen.  Het is de bedoeling dat je stretch voelt aan de zijkant van je rechterarm. Houd dit een halve minuut vast. Duw nu met je rechterhand je linkerelleboog naar beneden en houd ook deze stretch een halve minuut vast.

Nekstretch 

Deze oefening is bedoeld om je nekspieren te rekken. Je rekt beide kanten een halve minuut. Pak met je rechterhand de linkerkant van je hoofd vast. Trek nu voorzichtig je hoofd naar rechts. Je voelt hierbij de stretch aan de linkerkant van je nek.