BELEID OP VITALITEIT BEGINT MET EEN QUICKSCAN! | HollandFit
BELEID OP VITALITEIT BEGINT MET EEN QUICKSCAN!
09 november 2020 

BELEID OP VITALITEIT BEGINT MET EEN QUICKSCAN!

Vitaliteit op de werkvloer verdient prioriteit. Steeds meer HR-managers zijn zich daarvan bewust. Met gezond personeel een hogere productiviteit en duurzaam inzetbaarheid. Streef daarom naar medewerkers die goed in hun vel zitten.

Geen aandacht voor vitaliteit leidt tot een hoog ziekteverzuim. Te veel medewerkers kampen dan met hun gezondheid. Of ze hebben te weinig fut en motivatie. Het is 5 voor 12. Het roer moet om.

Als HR-manager wil je er daarom werk van maken. Maar waar begin je? Zelf weet je dat er iets moet veranderen. Maar hoe kun je het management overtuigen? En nog belangrijker, de medewerkers? Het begint met het creëren van vitale bewustwording.

Medewerkers komen pas in beweging als ze de relevantie inzien. Als ze inzien dat ze wel eens fitter zijn geweest. En dat hun gezondheid impact heeft op hun prestaties. Op hun welzijn en werkplezier.

Aan de andere kant moet ook het management overtuigd worden. Bewustwording dat voorkomen beter is dan genezen. Dat inzetten op vitaliteit op de werkvloer de productiviteit verhoogt.

Lukt het niet om bij management en personeel het bewustzijn te prikkelen? Dan wordt het moeilijk om je vitaliteitsplannen uit te vouwen.

Hoe creëer je dan bewustwording? Door inzicht te geven in de actuele vitaliteit van de organisatie. Door aan te tonen wat er al wordt gedaan. Maar ook waar je achterblijft in vergelijking met andere werkgevers.

Het motiveert ook om te zien waar je stappen kunt zetten. Op het aanbieden van gezonde voeding? Door medewerkers aan te sporen meer te bewegen? Bij het inrichten van de werkomgeving? Of wellicht door het bieden van ontspanning.

Misschien ben je al goed op weg. Bijvoorbeeld met wekelijks een bootcamp voor de medewerkers. Of een verantwoorde lunch zonder vette hap. Ook dan wil je weten waar je staat als werkgever.

Kortom, wil je inzicht in de vitaliteit van de organisatie? Wil je aantonen dat je vitaliteitsplannen nodig zijn? Doe dan de gratis quickscan. Op de website.

De quickscan geeft inzicht in:

  • Wat jouw organisatie doet aan vitaliteit op de werkvloer
  • Mogelijkheden om de vitaliteit te verhogen
  • De quickscan geeft je handvatten om het management te overtuigen.
Van bewustwording bij het management naar beleid op vitaliteit.

Zet nu de eerste stap naar een vitale organisatie.

Over de schrijver
Regelmatig ben ik te vinden bij onze klanten voor het uitvoeren van gezondheidsonderzoeken en het adviseren van de medewerkers. Bij iedere deelnemer vind ik het een uitdaging om praktische tips mee te geven die deze persoon helpen om net dat beetje gezonder te worden. Daarnaast houd ik mij op kantoor bezig met ons online vitaliteitplatform. De afwisseling tussen contact met medewerkers en achter de computer werken, maakt dat het voor mij de perfecte combinatie is!