Onze klanten - Vroon | HollandFit

HEALTHCHECKS BIJ VROON

Een gericht actiepunt voor vitaliteit en duurzame inzetbaarheid
Vroon is een internationaal scheepvaartbedrijf, welke transport- en managementdiensten verleent. Met een team van ongeveer 1500 medewerkers wereldwijd, staat de organisatie sterk in haar streven naar vitaliteit op de werkvloer. Het welzijn van de medewerkers is voor Vroon van groot belang, zowel in het heden als met het oog op een gezonde en vitale toekomst tijdens hun pensioenjaren.


Eén van de belangrijke maatregelen die voortkwam uit de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) analyse van Vroon B.V. in Breda en Vroon Offshore Services in Den Helder, was het opzetten van een preventief medisch onderzoek. Vroon heeft in 2023 in samenwerking met HollandFit het initiatief genomen om een gezondheidsonderzoek onder de medewerkers te organiseren. Hiermee beoogt de organisatie niet alleen inzicht te verkrijgen in de algehele vitaliteit van het personeel, maar ook gerichte stappen te ondernemen om het vraagstuk van vitaliteit effectief aan te pakken.

“Het aanbieden van een PMO werd ontzettend gewaardeerd door de medewerkers.”

Vroon offshore

VROON AAN HET WOORD

  • Een healthcheck of PMO leent zich uitstekend voor een 0-meting voor een vitaliteitsbeleid! Er worden geen resultaten op individueel niveau gedeeld met de werkgever, maar de resultaten op groepsniveau wel. Stel dat het resultaat een verstoorde werk-privé balans of een te hoge werkdruk laat zien, kunnen wij hier als werkgever gericht actie op ondernemen om dit te verbeteren.
  • Wij, als werkgever, vonden het belangrijk medewerkers ervan te overtuigen dat je een healthcheck niet voor de werkgever doet, maar puur en alleen voor jezelf. De punten waarop tijdens de healthcheck wordt gemeten, zijn cruciale punten om een goed inzicht in je gezondheid te krijgen. Daar sta je in het dagelijks leven niet altijd bij stil, dat wil zeggen: niet iedereen laat ieder jaar bloed prikken om inzicht te krijgen in bijvoorbeeld zijn/haar cholesterol.
  • Uiteraard zullen wij als werkgever inspringen op de aandachtsvelden die uit de groepsrapportage naar voren zijn gekomen. Dit kan door middel van het organiseren van workshops, specifieke interventies of via mededelingen op onze Workspace, welke beschikbaar is voor alle medewerkers.

Een Hollandfit adviseur meet het vetpercentage van een healthcheck deelnemer

HEALTHCHECKS BEOORDEELD MET EEN 8.8

“De uitvoering van de health checks op ons kantoor verliep prima! Duidelijke uitleg, genoeg tijd na de check om de resultaten te bespreken en het uiteindelijke, persoonlijke rapport ontving je dezelfde dag nog via e-mail. Alleen maar tevreden mensen binnen Vroon!”

Vroon offshore

"Wij hebben het contact met HollandFit als zeer prettig ervaren. Dat begon al bij het introductiegesprek. De 'projectmanager' van HollandFit had samen met ons een duidelijk tijdspad voor de campagne  uitgestippeld. Daardoor konden wij intern perfect het PMO promoten. Dit resulteerde in een hele hoge opkomst.”

Simone van den Bogaert, Management Assistant bij Vroon B.V

Adviseren jullie andere offshore organisaties om healthchecks aan te bieden?

"Ja, wij mogen wel zeggen dat het aanbieden van een PMO binnen Vroon, gezien de hoge opkomst, ontzettend werd gewaardeerd door de medewerkers. Hiermee laat je als werkgever zien dat je betrokken bent bij je werknemers. Daarnaast zijn de resultaten een goed uitgangspunt om eventuele interventies op te starten."

Reviews deelnemers

"Je wordt opnieuw bewust van bepaalde goede en slechte gewoonten. En daar ga je mee aan de slag."

"Tijdens het PMO heb ik goede adviezen gekregen om bewuster met mijn 'pijnpunten' aan de slag te gaan."

"Erg prettig gesprek, rustig en duidelijke, fijne uitleg door de adviseur. Hier kun je wat mee :)"

MEER WETEN OVER  PMO? 

Bekijk de digitale brochure voor meer informatie!

8,9

gemiddelde beoordeling deelnemers

99,7%

raadt ons onderzoek (PMO/PAGO) aan

91%

gaat aan de slag met de adviezen