Onze klanten - Gemeente Hoeksche Waard | HollandFit

HEALTHCHECKS BIJ GEMEENTE HOEKSCHE WAARD

Gemeente Hoeksche Waard zet zich in voor de duurzame inzetbaarheid van haar 650 medewerkers, verspreid over 41 teams. De impact van de coronapandemie heeft de organisatie nog meer bewust gemaakt van het belang van vitaliteit en ze zijn dan ook vastbesloten om de aandacht en ondersteuning hierop te vergroten.

Het doel is om in het najaar van 2023 een meerjarenplan te ontwikkelen dat zich richt op het faciliteren en stimuleren van vitaliteit binnen de organisatie. Het Preventief Medisch Onderzoek (PMO), oftewel de gezondheidscheck, vormt een belangrijke basis voor de ontwikkeling van dit plan.

“Het doel is om vitaliteit op diverse vlakken te bevorderen: herstel, behoud en vergroten” 

VITALITEITSPLAN DUURZAME INZETBAARHEID

  • Met een meerjarenplan gaat Gemeente Hoeksche Waard medewerkers stimuleren en faciliteren om aan hun vitaliteit te werken. De gezondheidschecks van HollandFit (begin 2023) passen binnen het bestaande vitaliteitsprogramma en vormen een belangrijke basis voor het ontwikkelen van toekomstige interventies.
  • De gezondheidschecks hebben zowel de medewerkers als de organisatie nuttige inzichten en adviezen gegeven op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. 
  • Vanuit de groepsrapportage zijn een aantal aandachtspunten naar voren gekomen om mee aan de slag te gaan. Momenteel wordt er gekeken naar welke interventies en initiatieven het meest geschikt zijn om deze aandachtspunten aan te pakken.
  • Door deze gerichte aanpak hoopt de Gemeente Hoeksche Waard een positieve impact te creëren op zowel het welzijn van de medewerkers als op de organisatie in zijn geheel.

“Wat fijn is, is dat HollandFit na 3 maanden een vervolg-enquête afneemt waarin medewerkers behoeften kunnen delen. Ook deze uitkomsten nemen we nog mee in de ontwikkeling van het meerjarenplan en de interventies.”

Rianne Kaasjager, specialist opleidingen en ontwikkeling bij gemeente Hoeksche Waard

HEALTHCHECKS BEOORDEELD MET EEN 8.7

“Medewerkers vonden de gesprekken met de adviseurs erg prettig. Er was voldoende tijd om alles rustig door te nemen. De adviseurs waren kundig en vriendelijk en creëerden een goede sfeer tijdens de gezondheidscheck. Na afloop merkten we dat medewerkers onderling gesprekken hadden over hun gezondheidscheck. Daarnaast zien we de eerste (kleine) stappen naar een gezondere leefstijl. Denk bijvoorbeeld aan meer sporten en gezonder eten & drinken.”

"De samenwerking en het contact met HollandFit verliep soepel! Ze denken mee tijdens het project en helpen met de communicatie in aanloop naar de gezondheidscheck."

Michael Veeninga, HRM Specialist bij gemeente Hoeksche Waard

Zouden jullie andere gemeentes adviseren om healthchecks aan te bieden?

"Ja het is zeker aan te raden, omdat je gezamenlijk de verantwoordelijk aangaat voor vitaliteit. De gezondheidscheck geeft inzichten op individueel niveau wat de medewerker in staat stelt om zelf te bepalen wat belangrijk is en hiermee aan de slag te gaan. Daarnaast krijg je als organisatie ook inzichten en advies om ook op organisatieniveau aan de slag te gaan."

Reviews deelnemers

"Tijdens het gesprek kreeg ik het advies meer pauzemomenten in te plannen omdat ik aangaf slecht te slapen. Dit advies heb ik opgevolgd en ik slaap al weken veel beter! Erg blij mee."

"Heel fijn dat een gezondheidscheck mogelijk is bij de gemeente Hoeksche Waard! Veel nuttige tips gekregen. Het zou mooi zijn als er een 1-meting volgt om de progressie te meten."

"Het was voor mij een goede wake-up call!"

MEER WETEN OVER  PMO? 

Bekijk de digitale brochure voor meer informatie!

8,9

gemiddelde beoordeling door deelnemers

99,7%

raadt ons onderzoek (PMO/PAGO) aan

91%

gaat aan de slag met de gegeven adviezen