Leefstijlcoaching | Interventietrajecten | HollandFit

LEEFSTIJLCOACHING

Overleg op kantoor tussen Karin en Suzanne

PERSOONLIJKE TRAJECTEN:

EEN ZETJE IN DE RUG

Een betere balans tussen werk en privé, 5 kilo afvallen of stoppen met roken? Bied medewerkers individuele leefstijlcoaching aan zodat ze zelf aan de slag kunnen met de eigen doelstellingen. In de eerste plaats brengt de coach tijdens een gesprek de huidige gewoontes van de medewerker in kaart. Na de persoonlijke analyse bepaalt de medewerker een doel om het gedrag te verbeteren. Denk aan meer bewegen, minder snoepen of omgaan met stress.
Een HollandFit adviseur meet de lengte van een healthcheck deelnemer

ACTIEPLAN

In overleg wordt een actieplan opgesteld waar de medewerker mee aan de slag gaat. Later wordt geëvalueerd of het doel is behaald en wordt besproken hoe de medewerker individueel de verandering kan volhouden. Alles bij elkaar is het persoonlijke traject gericht op activatie, vaardigheden en het ontwikkelen van nieuw gedrag. Het versterken van eigen regie staat centraal, de coach ondersteunt tijdens dit proces. De 1-op-1 begeleiding zorgt voor een hoge impact met een grote kans op succes.

WAAROM INVESTEREN IN EEN GEZONDE LEEFSTIJL?

  • In het bedrijfsleven wordt gevraagd om iedere dag te presteren. Goed werkgeverschap is ook zorgen voor het welzijn van de werknemers.
  • Het is een maatschappelijke verantwoordelijkheid om overgewicht, obesitas en andere welvaartsziekten terug te dringen. Denk daarom vooral aan een preventieve aanpak.
  • Investeren in gezondheid wordt gezien als mooie secundaire arbeidsvoorwaarden. Jonge medewerkers vinden het belangrijk dat er aandacht is voor welzijn en werkplezier. Doordat je investeert in gezondheid trek je nieuw talent aan.
  • Een verzuimdag van een medewerker kost gemiddeld 300 euro. Iemand met een burn-out zit al snel meer dan 250 dagen in de ziektewet. De kosten van individuele leefstijlcoaching zijn veel lager.
Dennis laat iets vitaliteits gerelateerd zien op zijn telefoon aan Karin

COACHING OP MAAT

Om jouw organisatie nog beter van dienst te kunnen zijn, bieden wij maatwerk in ons aanbod voor individuele leefstijlcoaching. Afhankelijk van de behoefte wordt de begeleidingsvorm(en) en de duur van het traject bepaald. Er is altijd een intake en een evaluatie met on- en offline contactmomenten gedurende het traject. Bij het basis traject ligt de nadruk op informatie, leerdoelen en tenslotte bewustwording. Het intensieve traject richt zich nadrukkelijk op gedragsverandering van de deelnemer en het aanleren van vaardigheden. Bij de borging gaat het over het vasthouden van het aangeleerde vitale gedrag.