Individuele leefstijlcoaching | HollandFit

INDIVIDUELE LEEFSTIJLCOACHING

VOOR MEDEWERKERS

Overleg op kantoor tussen Karin en Suzanne

PERSOONLIJKE TRAJECTEN:

EEN ZETJE IN DE RUG

Een betere balans tussen werk en privé, 5 kilo afvallen of stoppen met roken? Individuele leefstijlcoaching is goed voor zowel medewerker als werkgever. Zo voorkom je ziekteverzuim en vergroot je de fitheid en werkplezier van jouw medewerker. Want een medewerker die met plezier naar zijn/haar werk gaat is productiever en presteert beter.

Een medewerker die wil werken aan zijn/haar leefstijl kan bij ons terecht voor individuele leefstijlcoaching. In de eerste plaats brengt de coach tijdens een gesprek de huidige gewoontes van de werknemer in kaart. Als gevolg van de persoonlijke analyse stelt de werknemer een nieuw doel om het gedrag te verbeteren. Bijvoorbeeld meer bewegen, minder snoepen of een aantal kilo afvallen.
Een HollandFit adviseur meet de lengte van een healthcheck deelnemer

In overleg wordt een actieplan opgesteld waar de medewerker mee aan de slag gaat. Later wordt geëvalueerd of het doel is behaald en wordt besproken hoe de medewerker individueel de verandering kan volhouden. Alles bij elkaar is het persoonlijke traject gericht op activatie, vaardigheden en het ontwikkelen van nieuw gedrag. Het versterken van eigen regie staat centraal, de coach ondersteunt tijdens dit proces. De 1-op-1 begeleiding zorgt voor een hoge impact met een grote kans op succes.

WAAROM INVESTEREN IN EEN GEZONDE LEEFSTIJL?

  • Het huidige bedrijfsleven is topsport. Dat betekent dat er veel van werknemers wordt gevraagd om iedere dag goed te presteren. Goed werkgeverschap is ook zorgen voor het welzijn van jouw werknemers.
  • Je kunt er niet meer om heen. Het is een maatschappelijke verantwoordelijkheid om overgewicht, obesitas en andere welvaartsziekten terug te dringen.
  • Investeren in gezondheid trek high-potentials aan. Jonge medewerkers hebben een andere focus. Zij vinden het belangrijk dat er ook aandacht is voor welzijn en het een leuke plek is om te werken. Doordat je investeert in gezondheid trek je nieuw talent aan.
  • De kosten zijn relatief laag. Een verzuimdag kost gemiddeld 300 euro. Iemand met een burn-out zit al snel meer dan 250 dagen in de ziektewet. De kosten van individuele leefstijlcoaching zijn veel lager en de opbrengst is groter.
Dennis laat iets vitaliteits gerelateerd zien op zijn telefoon aan Karin

COACHING OP MAAT

Om jouw organisatie nog beter van dienst te kunnen zijn, bieden wij maatwerk in ons aanbod voor individuele leefstijlcoaching. Afhankelijk van de behoefte wordt de begeleidingsvorm(en) en de duur van het traject bepaald. Er is altijd een intake en een evaluatie met on- en offline contactmomenten gedurende het traject. Bij het basis traject ligt de nadruk op informatie, leerdoelen en tenslotte bewustwording. Het intensieve traject richt zich nadrukkelijk op gedragsverandering van de deelnemer en het aanleren van vaardigheden. Bij bestendiging gaat het over het vasthouden van het aangeleerde vitale gedrag.