Brochure vitaliteitsomgeving MOOV | HollandFit
moov logo

BROCHURE MOOV 

Het vitaliteitsprogramma van werkend Nederland!

Klanten vertellen het verhaal

Wij kunnen je het introductieverhaal van ons vitaliteitsprogramma vertellen, maar de echte ervaringsdeskundigen zijn onze klanten! Bonnie de Vries (Lead Health) van Transavia vertelt uit eigen ervaring over het effect van het programma. 

Bonny de Vries lead Health bij Transavia

"Wij stellen mensen echt centraal in onze aanpak en het programma van HollandFit past daar heel mooi bij!"

Bonny de Vries

Lead Health, Transavia

Dit is MOOV 🔋

Een getekende smartphone

Wellbeing portaal

Het online platform is 24/7 beschikbaar vanaf ieder device

Een gebalde vuist wat kracht laat zien

Continue activatie

Maandelijkse acties, updates en challenges stimuleren en bevorderen vitaal gedrag
Een getekend hart met hier in een kruis wat staat voor gezondheid

PMO / PAGO 

Voer eenvoudig en veilig gezondheidschecks uit, zoals preventief medische onderzoeken

Een tandwiel met daar in een persoon wat staat voor ontwikkeling

E-learning

Gebaseerd op het model gedragsverandering van Prochaska

Een klein plantje, een middelmatig plantje en een groot gegroeid plantje wat staat voor groei

Coaching

Toegang tot meer dan 15 gratis e-coaches met diverse expertises 
Een beeldscherm met hier in een icon weergeven wat structuur weergeeft

Providerboog

Breng al je providers samen op één centraal en veilig platform. Inzet bedrijfssaldo mogelijk bij 1500+ aangesloten partners

Icon MOOV ontwikkeling - HollandFit

Ontwikkelingen in de markt

Waarom is duurzame inzetbaarheid (DI) belangrijk voor jouw organisatie? Er zijn verschillende uitdagingen die je tegen kunt komen, bijvoorbeeld: uitval door hoge werkdruk, vergrijzing en verandering in werk (technologische ontwikkelingen). Denk ook aan de krappe arbeidsmarkt en het belang van aantrekkelijk werkgeverschap.

Toegevoegde waarde DI
Aandacht besteden aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers is de moeite waard. Onderzoek wijst uit dat investeren in vitaliteit leidt tot 20% toename van het werkvermogen, 18% meer productiviteit, 15% daling van het ziekteverzuim en 12% meer klantgroei.


''Elke euro die een werkgever besteedt aan de gezonde leefstijl van een medewerker, bespaart drie euro op de ziekteverzuimkosten'' - Artsenvakblad Medisch Contact

Erik Steenbakkers portretfoto HollandFit

Bewezen effectief

"Onderzoeken tonen aan dat medewerkers productiever zijn, meer werkplezier ervaren en tevredener zijn bij organisaties die zichtbaar investeren in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Het is essentieel om als organisatie succesvol en toekomstbestendig te zijn."
Erik Steenbakkers - Directeur HollandFit
Hollandfit werknemer op de stijger doet een yoga pose

SAMENWERKING TILBURG UNIVERSITY

Onze aanpak is bewezen effectief en gebaseerd op wetenschappelijke inzichten met de data van onze klanten. In samenwerking met de Tilburg University doen we onderzoek naar de ontwikkeling van effectieve interventies op de werkvloer om gezondheid te stimuleren. Ieder jaar meten we de mate waarin medewerkers zich bewuster worden van het belang van een vitaal leven en daarin structureel gewoonten hebben aangepast.

Samen verder kijken? 

Onze MOOV specialist kijkt graag met je mee.

Plan een demo

Icon MOOV bewust - HollandFit

MOOV maakt bewust

 • Bewustwording is de eerste stap om medewerkers aan de slag te laten gaan met MOOV
 • Een healthcheck en/of vitaliteitscan is de perfecte 0-meting om inzicht en bewustwording te creëren
 • MOOV maakt bewust door een themakalender uitgedacht door een professioneel activatieteam
 • Fitte, vitale medewerkers zijn energieker en leveren betere prestaties
Themakalender
Icon MOOV activeert - HollandFit

MOOV activeert 

Highlights
Icon MOOV gedrag - HollandFit

MOOV verbetert gedrag

 • Inzicht en bijsturing met 0-,1-, 2-metingen en rapportages
 • De kans dat een verandering in gedrag daadwerkelijk een gewoonte wordt, is het grootst met een investering van 12 weken
 • Interventie advies voor 12 weken trajecten inclusief persoonlijke begeleiding
 • Resultaatgericht werken aan lager verzuim, goed werkgeverschap en meer energie & werkplezier 
12 weekse E-learning

Expert deelt inzichten
De impact van het programma

Een Q&A over de samenwerking tussen Transavia en HollandFit. We gaan dieper in op de belangrijkste aspecten van het vitaliteitsprogramma, de impact van het online platform en de beoordeling van HR over de effectiviteit ervan.

56%

is geactiveerd om vitaler te leven

44%

heeft structureel gewoontes veranderd

Wellbeing Portaal

ZET DE ACTIVATIEMOTOR AAN

Door gebruik te maken van het Wellbeing portaal zet je de activatiemotor aan.
Collega's worden voorzien van de juiste tools om aan hun vitaliteit te werken.

VITALITEITSKALENDER

Vitaliteit is meer dan sporten. Elke maand hebben we een ander thema waar we ons op richten, met bijbehorende acties, content, uitdagingen en activaties. Onze aanpak is erop gericht om alle vier de intelligentiegebieden van de medewerkers te stimuleren: Rationeel (IQ), Emotioneel (EQ), Fysiek (FQ) en Spiritueel (SQ).

Activatie op MOOV

12 WEEKSE E-LEARNING

Gezond leven start bij bewustwording en het maken van keuzes; elke dag opnieuw. Of je nu aan de slag gaat met beweging, voeding, roken, slapen, energie of mentale veerkracht: elke gedragsverandering vereist een aantal cruciale stappen. De kans dat een verandering in gedrag daadwerkelijk een gewoonte wordt, is het grootst als je minimaal 12 weken bewust met het onderwerp bezig bent. Wekelijkse lessen met praktische opdrachten, oefeningen en ondersteunende video’s helpen om op eigen tempo te werken aan een betere leefstijl.

testimonial HollandFit

“Dankzij de 12 weekse E-learning Mentaal-fit, ben ik nu baas over mijn eigen gedachten en mij bewuster van de keuzes die ik maak. Dit helpt mij in zowel mijn werk- als privéleven."

MOOV Deelnemer Stadgenoot

12-weekse programma's HollandFit

E-COACHES

Het kan lastig zijn om binnen de eigen organisatie een persoonlijk probleem aan te kaarten. Daarom biedt de omgeving een plek waar medewerkers in contact kunnen komen met echte coaches, van een voedingscoach tot een overgang- en hormooncoach. Met meer dan 15 coaches met een eigen expertise kunnen we vrijwel iedere vraag beantwoorden. De medewerker maakt gratis gebruik van deze dienst en weet dat zijn privacy geborgd blijft.

coaches - HollandFit

GEZONDE RECEPTEN EN ARTIKELEN IN DE KENNISBANK

In de vitaliteitsomgeving heb je eenvoudig toegang tot betrouwbare informatie over vitaliteitsthema's die voor jou belangrijk zijn. Of je nu meer wilt weten over Werk & Loopbaan, Voeding & Gezondheid, Bewegen & Sport of Energie & Ontwikkeling. De kennisbank biedt een uitgebreide verzameling artikelen die geschreven zijn door onze vitaliteitsadviseurs. Wetenschappelijke feiten en actuele onderwerpen vormen de basis.

MOOV - Vitaliteitsomgeving Kennisbank

KOM IN BEWEGING MET DE POWER BREAK

Nederlanders zijn Europees kampioen zitten, met gemiddeld 8 uur of meer zittend per dag. Met een kantoorbaan zijn deze uren snel bereikt. Om jouw collega's te helpen meer te bewegen tijdens en na het werk, organiseren we bijvoorbeeld de Power Break op dinsdag. Tijdens deze actieve break van 15 minuten, geleid door (ex-)topsporters, kunnen medewerkers hun spieren losmaken en met hernieuwde energie en werkplezier de dag voortzetten.

MOOV uitleg

Activiteiten boeken met vitaliteitsbudget

Medewerkers kunnen zelf ook op zoek naar een activiteit die bij hen past en direct een boeking maken. Dit kan met het vitaliteitsbudget van de werkgever of gemakkelijk via iDeal. Met zowel on- als offline aanbod op het gebied van vitaliteit, ontspanning en leren, is er voor ieder wat wils. HollandFit neemt de gehele administratie rondom het persoonlijke budget uit handen. Op deze manier kunnen medewerkers laagdrempelig en zonder rompslomp naar de sportschool, een online training volgen of een dagje wellness boeken.

Providerboog

Ook is het mogelijk om bestaande providers, zoals GoodHabitz te koppelen aan het wellbeing portaal.

.

SAMEN BOEIEN & BINDEN

 • Medewerkers Ambassadeursprogramma voor geselecteerde ambassadeurs die draagvlak creëren voor MOOV binnen de organisatie.
 • Deze ambassadeurs (ook wel MOOVERS genoemd) en leidinggevende worden geholpen met kennis, service en extra hulpmiddelen.
 • Uiteraard met een onboardings,- en begeleidingsprogramma. 
MOOV

Klantcase Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam focust zich op 'lifetime-employability' en vitaliteit van haar medewerkers. Een continu proces om gedurende het gehele arbeidsleven gezond, gelukkig, inzetbaar en productief te blijven in een veranderende arbeidsmarkt en verder te kijken dan de huidige functie en organisatie. Om hier zo goed mogelijk aan bij te dragen heeft de hogeschool 3,5 jaar geleden gekozen voor MOOV MyCompany. Sindsdien maken de medewerkers gebruik van het ‘HR vitaal portaal’.


Periodiek voert Hogeschool Rotterdam een healthcheck uit bij haar medewerkers voor meer inzicht en bewustwording op het gebied van vitaliteit. Om de medewerkers te activeren om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan met de adviezen wordt verwezen naar HR vitaal portaal.

HR Vitaal

“Hogeschool Rotterdam is enthousiast over het aantrekkelijke uiterlijk van het wellbeing portaal en het persoonlijke karakter: bij het inloggen word je welkom geheten met je eigen naam. Je krijgt meteen zin om aan de slag te gaan met je vitaliteit.”

Tineke de Haan
Programmaleider DI, Hogeschool Rotterdam

Opties & investering

Hieronder vind je drie mogelijkheden om als organisatie MOOV in te richten. 

MOOV Vitaal


De ideale basis voor een vitaliteitscultuur:

Wellbeing portaal

Vitaliteitskalender 

Maandelijkse acties 

2-wekelijkse nieuwsbrief

Online coaching

Gamification

Communicatiesupport 

Klantenservice voor alle medewerkers

Optioneel

Vitaliteitscan en/of healthcheck

MOOV MyCompany

Bedrijfseigen onderdelen voor een sterk werkgeversmerk:

 • Alles uit MOOV Vitaal

API koppeling

Bedrijfseigen content

Portaal en mailing in eigen huisstijl

Ambassadeursprogramma

 
Optioneel

Vitaliteitscan en/of healthcheck

Meeste impact

MOOV DI

Het vitaliteitsprogramma voor een DI-cultuur:

 • Alles uit MOOV MyCompany

Vitaliteitscan

Providerboog

Bedrijfssaldo (WKR) 

Jaarlijkse kick-off

2x per jaar organisatieadvies


Optioneel

Healthcheck

EEN GREEP UIT ONZE MOOV KLANTEN

Sinds 2005 zijn wij uitgegroeid naar een partner voor vele organisaties en duizenden medewerkers. Wij zijn onder andere werkzaam in de branches Woning & Vastgoed, Onderwijs, Zorg, Transport & Luchtvaart, Industrie, (semi) Overheid en Non-Profit. Voor zowel grote als kleine organisaties mogen wij mooie projecten uitvoeren, verspreid door het hele land.

klantlogo moov

Maak een vervolgstap!

Plan een demo

Onze MOOV specialist loopt stapsgewijs het vitaliteitsprogramma met je door. Tijdens de sessie is er ruimte om inhoudelijke vragen te stellen en we kunnen op verzoek uiteraard een offerte opstellen.

Gif Karin gooit een appel en vangt hem weer


Contact

010 280 7080
moov@hollandfit.nl