PMO of healthcheck | HollandFit
HF logo zwart paars

BROCHURE HEALTH CHECK

Gezondheidsonderzoeken voor werkend Nederland

WAT IS EEN HEALTH CHECK?

Het is bij wet verplicht om medewerkers een arbeidsgerelateerd gezondheidsonderzoek aan te bieden. Voorbeelden hiervan zijn: een PMO (preventief medisch onderzoek), een health check of een PAGO (Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek).

Het PMO geeft inzicht in de fysieke en mentale gezondheid van werknemers. Hiermee worden gezondheidsrisico's vroegtijdig opgespoord, wat de zorg- of verzuimkosten op lange termijn verlaagt. Het stimuleert de medewerkers om met een gezondere levensstijl bezig te zijn. Dit heeft een positieve invloed op de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Naast individuele inzichten brengt dit op groepsniveau de vitaliteit van de medewerkers in kaart. Het creëert bewustwording en het PMO zorgt voor een toekomstig vitaliteitsbeleid of een aanpassing op het huidige beleid.


Het volledige PMO bestaat voor de medewerker uit:

 • een vitaliteitscan;
 • fysieke metingen; 
 • een adviesgesprek. 

BEWEZEN EFFECTIEF & RESULTATEN

Onze aanpak is bewezen, effectief en gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. In samenwerking met de Tilburg University doen we onderzoek naar de ontwikkeling van effectieve interventies op de werkvloer om gezondheid te stimuleren. Ieder jaar meten we de mate waarin medewerkers zich bewuster worden over het belang van een vitaal leven en daarin structureel gewoonten hebben aangepast.

87%

van de deelnemers is enthousiast

99,8%

raadt ons gezondheidsonderzoek aan

8,6

beoordeling health check / PMO

91%

gaat aan de slag met het advies
Een getekende smartphone

Gevalideerde vragenlijst

Meertalig en in te vullen vanaf ieder apparaat

Een gebalde vuist wat kracht laat zien

19 jaar ervaring

Partner met een bewezen effectieve aanpak 

Een verticaal lopende pijl

Hoogste deelname

Ondersteunt, faciliteert en ontzorgt op ieder niveau

Een laptopdashbord met daar op een grafiek

Groepsrapportage

Analyse en advies met effectieve opvolging via dashboard PowerBI

Een dagboek met een potlood daar op

Persoonlijk rapport

Volledig rapport met persoonlijk advies, handvatten en tips 

Wij streven voor een klantwaardering van 3/3 sterren. het hoogste dus

Vitaliteitsadviseurs

Geauditeerd en ervaring met gedrag en vitaliteit

KLANTCASE UNILEVER


Het Unilever Foods Innovation Centre (of Hive) werkt aan wereldwijde voedsel innovaties voor Unilever. Duurzaamheid en innovatie zijn hier de kernwoorden die duidelijk herkenbaar zijn in het pand, de manier van werken en de faciliteiten voor medewerkers. Mede hierom koos Unilever voor HollandFit als partner voor het uitvoeren van een health check voor alle medewerkers.

Uiteindelijk ontvingen 237 medewerkers een uitgebreid onderzoek inclusief persoonlijk advies. Het initiatief voor dit onderzoek en de complete uitvoering ervan werd door de deelnemers gemiddeld met een 8,9 beoordeeld.

Kees van Malssen
"De health checks van HollandFit zijn heel enthousiast ontvangen door onze mensen. We willen een follow-up aanbieden waarin je de geboekte vooruitgangen ziet."

Kees van Malssen

Lipid Scientist Unilever

Voordelen werkgever 

 • Voldoet aan de wettelijke verplichting
 • Volledige ontzorging van het gezondheidsonderzoek 
 • Laagdrempelige en heldere communicatie met een projectmanager
 • Uitvoering door geauditeerde en ervaren adviseurs 
 • Een bewezen effectieve en gevalideerde aanpak 
 • Inzicht en advies door een groepsrapportage met segmentaties
 • Advies inclusief maatwerk interventies 
 • Een vertrekpunt om medewerkers te activeren voor vitaal gedrag
 • Aantrekkelijk en vitaal werkgeverschap 

Voordelen medewerkers 

 • Inzicht in de eigen vitaliteit met een persoonlijk rapport met alle testuitslagen
 • Een persoonlijk en activerend advies op maat door een adviseur 
 • Psychologische veiligheid door uitvoering in een bekende omgeving
 • Nazorg door een contactmoment na 12 weken 
 • Optioneel een fysiek opvolgmoment
 • Bij een PMO programma toegang tot de vitaliteitsomgeving MOOV
 • Vragenlijst beschikbaar in het Nederlands en Engels

HOE WERKT HET PMO?

Wim in overleg met Suzanne. Een goede communicatie is de key tot een goed werkende business

Plan van aanpak

Kies je eigen route. Wij hebben een doorloopschema ontwikkeld. Deze wordt benut om de wensen van de organisatie in kaart te brengen. Maatwerk is het uitgangspunt bij het samenstellen van het PMO. Welke route past het beste bij de organisatie en het vitaliteitsbudget?
Een ingezoomde foto op de HollandFit muismat.

Online vragenlijst

Een PMO begint met het invullen van een gevalideerde online vitaliteitscan (NL/EN). Hierin komen verschillende onderdelen aan bod, zoals: leefstijl, energie & werk en werkvermogen. De scan wordt aangevuld met relevante thema's voor de organisatie en kan op verschillende devices worden ingevuld.
Een HollandFit adviseur meet de taille van een healthcheck deelnemer

Fysieke metingen

De fysieke metingen zijn ook onderdeel van het PMO. Deze worden op de bedrijfslocatie uitgevoerd. Het meten van BMI, vetpercentage, bloeddruk, cholesterol en glucose vormt de basis. Per functie- of risicogroep worden aanvullende metingen aangeboden, zoals een belastbaarheidsonderzoek of een HRV meting. De vitaliteitadviseurs zijn motiverend en zetten een veilige en prettige sfeer voorop.
Na de healthcheck wordt er een gesprek gevoerd waar de resultaten besproken worden

Adviesgesprek

De resultaten worden toegelicht tijdens een persoonlijk adviesgesprek met een HollandFit vitaliteitsadviseur. Met een persoonlijk rapport met de resultaten en adviezen krijgen medewerkers inzicht in hun eigen vitaliteit. We stimuleren de eigen regie en werken met kleine stappen naar een doel. De privacy blijft gewaarborgd. Individuele resultaten worden nooit met de werkgever gedeeld.
Een ingezoomde foto op de HollandFit muismat.

Rapportage

Medewerkers ontvangen een persoonlijk rapport met alle testuitslagen en een advies op maat van één van onze vitaliteitsadviseurs. Op organisatieniveau volgt een rapportage die inzicht geeft in hoe de organisatie er op de verschillende gezondheidsthema’s voor staat. De resultaten kunnen gesegmenteerd worden op functiegroep, teamniveau of locatie en zijn via een overzichtelijk dashboard te bekijken.
Een healthcheck deelnemer heeft een koptelefoon op en een hollandfit adviseur meet zijn gehoor

Passend vervolg

Een passend vervolg zorgt voor borging en blijvende gedragsverandering. Denk daarbij aan een coachingstraject of terugkomdag. 83% van de medewerkers gaat aan de slag met de gegeven adviezen van de vitaliteitsadviseur. Dat is mede te danken aan de proactieve opvolging n.a.v. het adviesgesprek.

BEOORDELINGEN KLANTEN

9,0

"De healtchecks zijn vanuit 'wellbeing' opgezet. Dat straalt energie uit! Goede adviseurs en duidelijke taal."

gemeente-heerde-pmo

9,0

"Korte communicatielijnen, duidelijk reserveringssysteem en heldere rapportage met advies."

gkn

8.0

"Er wordt goed met ons meegedacht en afspraken worden nagekomen. We zijn tevreden hoe het proces is verlopen."

KLANTVERHAAL

werknemer van eurocaps die een stapel van koffiecups maakt

EURO CAPS HEALTH CHECK

Euro Caps is een jong en dynamisch bedrijf dat koffiecups levert als alternatief voor Nespresso. De vraag is zo groot dat de organisatie in enkele jaren tijd is gegroeid van 0 naar 450 medewerkers. De productie gaat dag en nacht door en vraagt behoorlijk wat van het personeel. Om die reden wordt er ingezet op duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Euro Caps Topfit is geboren!


Euro Caps Topfit

In 2018 is ‘Euro Caps Topfit’ op de werkvloer gestart. Deze bestaat uit een jaarlijkse vitaliteitscan (over o.a. leefstijl en energie tijdens het werk) en een PMO. Het PMO wordt door de vitaliteitsadviseurs van HollandFit op de Euro Caps locatie afgenomen en afgesloten met een persoonlijk adviesgesprek en tips om de vitaliteit te verhogen.


Elk jaar een health check

De health check wordt elk jaar herhaald. Zo zien medewerkers hun eigen progressie. Op organisatieniveau ziet Euro Caps de resultaten van de inspanningen op hun vitaliteitsbeleid.


Rapportage

Ieder jaar ontvangt Euro Caps een uitgebreid rapport in een dashboard. Op deze manier is het voor Euro Caps mogelijk om te 'spelen' met de variabelen en zo het vitaliteitsbeleid aan te scherpen en koers te bepalen.

GA VOOR EEN PMO PROGRAMMA

Om de grootste impact te maken op het gebied van duurzame inzetbaarheid kies je voor een PMO als 0-meting voor een meerjarig vitaliteitsprogramma.  In dit vitaliteitsprogramma is ook het wellbeing platform MOOV inbegrepen. Dit platform biedt een centrale plek waar alle activiteiten op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit kunnen worden geborgd, in de huisstijl van jouw eigen organisatie.

MOOV zorgt voor een gestroomlijnde overgang van de PMO-resultaten naar daadwerkelijke activatie. Medewerkers worden geïnspireerd en gemotiveerd om te duiken in de belangrijkste thema's gerelateerd aan hun gezondheid en welzijn op basis van een samengestelde vitaliteitskalender.

Onze vitaliteitsadviseurs, de experts achter de health checks, zijn beschikbaar op het platform om ondersteuning te bieden door middel van online coaching. Hierdoor heeft de medewerker na het PMO de gelegenheid om vragen te stellen aan de persoon met wie hij of zij de gezondheidscheck heeft ondergaan. 

Zet een extra stap voor uw team naar een vitalere toekomst met het PMO programma.
Een koffer met hier in een lachend gezicht om werkplezier te laten zien

PMO programma

bij Transavia

De echte ervaringsdeskundigen zijn onze klanten! Bonny de Vries (Lead Health) van Transavia vertelt uit eigen ervaring over het effect van het PMO programma. 

twee tekstballonnen die in dialoog zijn

Ons aanbod = maatwerk

Onze projectmanagers weten jouw project tot in de puntjes te regelen. Van het inplannen van de fysieke metingen, het regelen van communicatiemateriaal op locatie, tot aan het opleveren van de rapportage met het dashboard. Kwaliteit staat hierbij voorop!

Een tandwiel met daar in een persoon wat staat voor ontwikkeling

Privacy & kwaliteit

Bij het verlenen van onze diensten werken wij met persoonsgegevens. Medewerkers worden geïnformeerd over hoe wij met deze gegevens omgaan. HollandFit zorgt voor een vertrouwelijke behandeling van persoonsgegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook zijn we ISO 9001 & ISO 27001 gecertificeerd.


Een laptopdashbord met daar op een grafiek

Rapportage en advies

De groepsrapportage biedt handvatten voor analyse & advies. De groepsresultaten en aanbevelingen worden gepresenteerd aan het managementteam en andere stakeholders. Met onze hulp kan het vitaliteitsbeleid vormgegeven worden.


Welk onderzoek past bij jouw organisatie?


Brons

Health Check 

 • Wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst
 • Fysieke basismetingen
 • Adviesgesprek gericht op concrete verbeteringen

Analyse & advies

 • Online dashboard met groepsresultaten
 • HollandFit projectmanager tijdens het traject 

Zilver

PMO / PAGO

 • Alles uit Health Check
 • Fysieke metingen naar wens
 • Uitgebreider adviesgesprek
 • Effectmeting en bijsturing na 12 weken 

Analyse & advies

 • Organisatieadvies in het groepsrapport

Goud

PMO PROGRAMMA

 • Alles uit PMO / PAGO 
 • Ondersteuning via Wellbeing Portaal MOOV (optioneel eigen branding)
 • Vervolginterventies

Analyse & advies

 • Strategisch advies gericht op meerjarige aanpak
 • Consultancy-uren tijdens de samenwerking 

MAAK EEN VERVOLGSTAP

Vraag een offerte op maat aan. We doen je graag een voorstel passend bij de doelen en ambities van jouw organisatie. 

contact
Met vitale groet, 

Wesley Mangert-Wolleswinkel  
Business Development ManagerContact

010 280 7080
moov@hollandfit.nl