Onze klanten - Eurocaps | HollandFit

VITALITEITSPROGRAMMA BIJ EURO CAPS

Euro Caps is een jong en dynamisch bedrijf dat koffiecups levert als alternatief voor Nespresso. De vraag is zo groot dat de organisatie in enkele jaren tijd is gegroeid van 0 naar 450 medewerkers. De productie gaat dag en nacht door en vraagt behoorlijk wat van het personeel. Om die reden wordt er ingezet op duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.

HollandFit heeft voor Euro Caps een vitaliteitsprogramma ontwikkeld: Euro Caps Topfit.

Logo van eurocaps met koffie cups op de achtergrond
Groepsfoto van een team van Euro caps

IEDER JAAR EEN HEALTHCHECK   

In 2018 is ‘Euro Caps Topfit’ op de werkvloer afgetrapt met een healthcheck onder de medewerkers. Deze bestaat uit een vragenlijst (o.a. over leefstijl en energie tijdens het werk) en uit een aantal fysieke metingen. Denk aan BMI, bloeddruk, conditie en cholesterol. Na afloop ontvingen de medewerkers persoonlijk advies en tips om hun vitaliteit te verhogen. De healthcheck wordt elk jaar herhaald. Zo zien de deelnemers of zij er op vooruit zijn gegaan.
Een healthcheck deelnemer probeert zo recht mogelijk over een balk te stappen zodat er gekeken wordt naar zijn lenigheid

"Ik was aangenaam verrast door de diepgang van de vragenlijst en het prettige gesprek met de adviseur tijdens de healthcheck. Ik ga zeker de vervolg-check gebruiken om te zien hoe ik ervoor sta!"

Olivier
Werkzaam in het productieproces
zakelijke foto van het eurocaps team

SAMEN AAN DE SLAG

Het motiveert als je samen met collega’s aan je gezondheid kunt werken. Daarom zijn de Euro Caps 10-daagse georganiseerd met als thema ‘Fit in de nacht’. Speciaal voor de medewerkers
in ploegendienst. Zij konden interactieve workshops volgen onder andere over voeding. Omdat zij in wisselende shifts werken kan een gezonde maaltijd er wel eens bij inschieten. Daarnaast was er dagelijks een stoelmasseur aanwezig om even te ontspannen.

“Aangezien wij in ploegendienst werken was het soms even puzzelen om alles in 10 dagen te kunnen aanbieden, maar uiteindelijk hebben we een mooi programma neergezet waar de reacties zeer positief over waren. De komende jaren gaan wij het Topfit programma verder uitbreiden, graag weer met de hulp van HollandFit!”

Miranda de Jager
HR Advisor