Actueel

05.04.2017

De voordelen van No Talk Tuesday

Één dag lang geen telefoontjes, vergaderingen of praatjes met collega's?

In België experimenteren enkele bedrijven met No Talk Tuesday, een fenomeen overgewaaid uit Amerika. 

No Talk Tuesday moet medewerkers helpen ongestoord te werken in grote, open kantoortuinen. De afgelopen jaren zijn veel kantoren veranderd in grote, open werkruimten. Tel daar het aantal prikkels dat een mens inmiddels gemiddeld per dag verwerkt bij op, en je weet dat de productiviteit daalt.

Stress
'Mensen snakken mensen weer naar rust en ongestoord hun werk kunnen doen', zegt psycholoog Albert Sonneveld. Rumoer kan stress veroorzaken. 'Mensen kunnen zich slechter concentreren, zijn sneller geïrriteerd of afgeleid en daardoor kom je achter met het werk. Dan moet je nog harder werken en ben je gefrustreerd als je je deadline niet haalt.'

Concentratievermogen
Eenmaal onderbroken van je werk, duurt het tot wel een kwartier voordat het oorspronkelijke concentratieniveau teruggekeerd is, zegt Sonneveld. "Als je dan bedenkt dat we een aandachtsspanne hebben van acht minuten per uur, is het niet gek dat je tegenwoordig weinig meer gedaan krijgt. Vroeg of laat gaat al die afleiding iets kosten: energie, tijd of geld."

Productiviteit
Psycholoog Albert Sonnevelt ziet alleen maar voordelen aan zo'n No Talk Tuesday. Ten eerste komt het de productiviteit ten goede. "Dat zie je al bij mensen die thuis werken. Unaniem zeggen ze: ik krijg thuis veel meer gedaan dan op kantoor. Dat komt omdat ze thuis niet worden afgeleid."

In de tweede plaats levert zo'n moment van bezinning meer creativiteit op, want dat ontstaat vaak in de stilte. Tot slot: "Zo'n stil moment is ook ontspannend. Als het stil is ervaar je automatisch minder stress, en dat heeft natuurlijk tientallen voordelen. We denken dat multitasken werkt, maar je kunt nooit meer dan één gedachte tegelijk hebben in je brein."

Sonnevelt denkt dat Nederlandse bedrijven er ook goed aan zouden doen om zo'n stil dagdeel te introduceren. Volgens hem is het een kwestie van tijd tot we het ook hier gaan zien. 

Werkomgeving
Wil je baas er niet aan, dan helpt het volgens Sonnevelt om met een kleurensysteem duidelijk te maken wanneer je wel of niet aanspreekbaar bent. "Groene tijd is dan een bepaalde periode van de dag waarin je voor iedereen bereikbaar bent, oranje alleen voor enkele mensen en rood voor helemaal niemand. Dat is in bijna elke werkomgeving prima te realiseren. Iedereen vindt het prettig om een paar uur ongestoord te werken."

Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.