Actueel

23.03.2017

Jong geleerd is oud gedaan?

Duurzame inzetbaarheid, begin daar al mee ook bij nieuwe, jongere medewerkers.

Het aloude gezegde gaat volgens Petra van de Goorbergh, van branchevereniging Oval, zeker op voor duurzame inzetbaarheid. Het is namelijk niet alleen een kwestie van gezondheid, maar ook van competenties, motivatie en loopbaanontwikkeling.

Volgens Van de Goorbergh is het van belang ervoor te zorgen dat het nu al aanzienlijke aantal verzuimende medewerkers niet nóg meer groeit. Want wil je inzetten op duurzame inzetbaarheid, dan moet je niet alleen kijken naar de gezondheid van medewerkers, maar ook naar de competenties en (gewenste) ontwikkeling, aldus Van de Goorbergh in een interview in het FD. En daar moet je al mee beginnen bij nieuwe, jonge deelnemers aan de arbeidsmarkt.

Volgens de OVAL-directeur is eén van de tools die werkgevers kunnen gebruiken een inzetbaarheidsscan. Deze geeft niet alleen inzicht in gezondheid maar ook in de genoemde competenties en loopbaanontwikkeling. Bovendien kunnen werkgevers ook testen op bepaalde thema’s zoals bijvoorbeeld werkstress.

Wel is het van belang dat de communicatie rondom deze scans goed wordt geregeld. Dit zodat iedereen aan bod komt, en niet alleen degenen die toch al bezig waren met doorontwikkeling.

Contact informatie
Actueel | :
20.07.2018

Tip van de dag

Wist je dat… 9% van de winst in de zakelijke dienstverlening samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
16.07.2018

Nieuwe ESF-ronde in november 2018

Bedrijven en instellingen krijgen weer de kans een subsidieaanvraag in te dienen.

16.07.2018

Vitaliteit in de Tour

Wielrennen is een prachtige sport, maar ook loodzwaar. Hoe gaan profs hiermee om?