Actueel

02.03.2017

Tablet-nekken en WhatsApp-vingers?

RSI blijft een serieus probleem, wat op de internationale RSI-dag nogmaals onder de aandacht werd gebracht.

Herhalende, statische bewegingen zijn slecht voor het lichaam. RSI (repetitive strain
injury), in Nederland ook wel Klachten aan Arm, Nek of Schouders (KANS) genoemd, wordt vaak veroorzaakt door computerwerk. Maar ook bijvoorbeeld postbodes, caissières en medewerkers achter de lopende band behoren tot de risicogroepen.

Met de toename van mobiele apparaten is RSI inmiddels ook buiten werk een serieus probleem aan het geworden. Het typerende gebogen hoofd bij smartphonegebruik, is een zware belasting voor het lichaam. Mensen ervaren klachten aan nek, armen of schouders, of hoofdpijn en vermoeide nek- of schouderspieren.

De oorzaak ligt in langdurig dezelfde, niet-ergonomische houdingen. Ook repeterende bewegingen als swipen, scrollen en typen kunnen last veroorzaken. Spreken we binnenkort van de tablet-net, iPad-schouder en Whatsapp-vinger?

Beginnende klachten moeten serieus genomen worden om ergere symptomen en pijn te voorkomen. Preventie is uiteraard nog beter, waarbij een juiste en afwisselende lichaamshouding en regelmatige pauze, wonderen kunnen verrichten.

Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.