Actueel

01.03.2017

59% zou baan inruilen voor minder stressvol werk

Onderzoekers van CareerCast waarschuwen Amerikaanse werkgevers. 

Bijna 59 procent van de medewerkers ruilt hun baan in als zij minder stressvol werk kunnen krijgen. Op een schaal van 0 (geen stress) tot 10 (continue spanning), beoordeeld ruim 24 procent het stressniveau met een 8. Meer dan 23 procent geeft een 7.

Medewerkers in de openbare veiligheid en entertainmentindustrie ervaren de meeste stress. 91 procent beoordeelde het stressniveau met een 7 of hoger. IT’ers ervaren de minste stress: 50 procent geeft een 7 of hoger.

Tegen de verwachting van de onderzoekers in, scoorden onderwijsmedewerkers hoger wat stressniveau betreft dan zorgmedewerkers. Bijna 9 op de 10 onderwijsmedewerkers (88,9%) scoorde 7 of hoger, tegenover 69 procent van de medewerkers in de zorgsector. In de dienstverlenende sector rapporteerde 78 procent minimaal een 7.

De top 5 veroorzakers van stress uit dit onderzoek zijn:

  • Deadlines (30%)
  • Verantwoordelijkheidsgevoel voor andermans leven (17%)
  • (Onderlinge) concurrentie (10%)
  • Fysieke eisen (8%)
  • Werken in de publieke sector (8%)

Het onderzoek toont verder aan dat de gemiddelde Amerikaan met een fulltime baan, 47 uur per week aan werk besteedt. Van de respondenten heeft 84 procent een fulltime baan. Dat betekent dat zij bijna 40 procent van de tijd (slapen niet meegerekend), geconfronteerd worden met stress.

Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.