Actueel

22.02.2017

Nationale Complimentendag

Sta stil bij wat goed gaat en laat je waardering blijken.

"De diepste menselijke behoefte is de behoefte om gewaardeerd te worden,", constateerde de Amerikaanse professor en psycholoog William James al aan het begin van de vorige eeuw.

Op 1 maart is het Nationale Complimentendag: bewust stilstaan bij wat er in de naaste omgeving allemaal (wel) goed gaat en diegenen die daar verantwoordelijk voor zijn (extra) waardering te geven.

Gebrek aan erkenning en waardering blijft de nummer 1 reden waarom medewerkers gedemotiveerd raken en ontslag nemen, vrijwilligers stoppen met hun belangrijke bijdrage aan onze maatschappij en het merendeel van (privé) relaties stuk lopen.

Alhoewel dit gemis natuurlijk niet met één dagje ‘extra aandacht’ gecompenseerd kan worden, kan het, zeker nu, geen kwaad om op 1 maart weer even extra stil te staan bij het belang van persoonlijke aandacht en waardering. Zie deze dag dan ook maar puur als een jaarlijks geheugensteuntje," aldus initiatiefnemer Hans Poortvliet.

In Nederland is #complimentendag op 1 maart al jaren trending topic. Op zich niet zo vreemd aangezien de dag die universele menselijke behoefte aanspreekt: de behoefte om gewaardeerd te worden. 

Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.