Actueel

08.02.2017

Voedseltrends en werk

We geven relatief weinig uit aan lunch, maar smaak wordt belangrijker gevonden dan prijs. 

Nederlanders zijn kampioen op de werkvloer, zo stelt Eurest. We drinken het meest tijdens werk, verzetten het meeste werk, lunchen het snelst (gemiddeld 26 minuten) en vrouwen winnen het van de mannen als 't aankomt op snacken.

Daarnaast is het energieniveau het hoogst, hebben we minder last van after-lunchdips en drinken 1 glas meer dan andere Europeanen. Filterkoffie, thee en water zijn favoriet, blijkt uit het Eating at Work-onderzoek van Eurest, uitgevoerd door TNS onder 7.900 medewerkers in tien Europese landen.

Ontbijt
Eén op de vijf Nederlandse medewerkers slaat regelmatig het ontbijt over. Vooral vijftigplussers starten de dag vaak zonder een ochtendmaaltijd.

Lunch
1 op de 5 medewerkers luncht achter het bureau en 29 procent altijd alleen. De boterham is favoriet en wordt vaak meegenomen van huis. Nederlandse medewerkers geven relatief weinig uit aan lunch: gemiddeld 2,94 euro. Smaak wordt echter belangrijker bevonden dan prijs bij de lunchkeuze.

Tussendoortjes
64 procent van de vrouwen kiest naast de hoofdmaaltijden voor een tussendoortje, en dan het vaakst tussen 15 en 16 uur. 52 procent van de mannen snackt op het werk. Zij gaan hiervoor vaak naar het bedrijfsrestaurant, terwijl de vrouwelijke helft van de deelnemers vooral iets meenemen van huis.

Trends
Trendwatchers op het gebied van voedsel, geven aan dat steeds meer mensen vlees achterwege (gaan) laten en zien een hoofdrol voor (nieuwe varianten van) groente.

Suiker blijft volksvijand nummer één, alcohol laten we vaker staan en de eerder populaire superfoods gaan we minder zien. Mensen willen wel snel het gewenste resultaat bereiken, maar liever met voedzame en minder dure producten. De basis voor gezonde voeding, zoals de Schijf van Vijf, niet te veel en vooral gevarieerd eten, wint het van hypes.

In opmars zijn natuurlijke limonades, kruidenthee, gevriesdroogde stukjes fruit en ‘poke bowl’. Dit is een traditioneel Hawaiiaans gerecht met veel groente, rijst, sojabonen en verse vis. Gemakkelijk te bereiden én gezond.Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.