Actueel

20.02.2017

Weblog: denk jezelf sterk!

Visualisatietechnieken: er is veel onderzoek naar gedaan en nog meer over geschreven.

30-01-2017 door Noortje

Onlangs haalden onderzoekers van Ohio University het nieuws met hun onderzoek naar het effect van mentale krachtsoefeningen op spierkracht. De onderzoekers lieten een groep mensen met een arm in het gips, in gedachten de armspieren trainen. Het bleek dat de mensen die in gedachten de spieren bewogen, maar liefst 50 procent minder krachtverlies hadden.

“… We zetten de start in met 10 korte maar krachtige slagen, dan gaan we over op de lange halen. Als we de 1500 m markering bereiken bereiden we ons voor op de eindsprint die gaat komen. 250 m later zetten we hem in. Lange halen blijven maken maar sneller. Tot het eindsignaal klinkt en we bij een van de drie boten horen die als eerste over de finish komen…”

Ook ik ben van mening dat trainen meer is dan puur een fysieke aangelegenheid. Er is ook een mentale, en zelfs emotionele component aan verbonden.

> Naar de weblog

Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.