Actueel

16.01.2017

Vitaliteitcoach als aanvulling op wearable?

Het aantal mensen met (privé) wearables stijgt en werkgevers zien kansen.

Van de Autoriteit Persoonsgegevens mag je echter vrij weinig met de gegevens die deze smartwatches en fitarmbanden opleveren, zo ondervonden verschillende organisaties. De vraag is hoe werkgevers en medewerkers daar de komende jaren mee omgaan.

In Groot-Brittanië hebben een aantal organisaties medewerkers uitgerust met sociometrische badges, schrijft Express Business. Hiermee worden onder meer de kwaliteit van slaap en samenwerking met collega’s gemeten. Ook de lichaamstaal kan worden geanalyseerd. De badges worden op vrijwillige basis gebruikt. Voorstanders wijzen er op dat sociometrie de productiviteit van medewerkers kan verhogen. De maker ervan stelt dat in de toekomst sprake kan zijn van een biometrisch curriculum vitae. Critici maken melding van inbreuk op de privacy, de badges zijn vaak 24 uur per dag operationeel.

Mogelijk ligt de oplossing bij de inzet van vitaliteitcoaches, die collega’s op individueel niveau begeleiden met hun metingen op gezondheid en bijvoorbeeld productiviteit, stress en geluksgevoel. “Wij overwegen nu om daarop in te zetten”, geeft één van de organisaties die eerder door de Autoriteit Persoonsgegevens teruggefloten werd, aan.

Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.