Actueel

02.01.2017

5 trends voor de werkvloer?

Forbes-auteur Dan Schawbel zette vijf ontwikkelingen op een rij. 

1. Meer focus op beleving van (nieuwe) medewerkers
De beleving of ‘experience’ van bestaande en nieuw aan te trekken medewerkers staat centraal. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 70 procent van de sollicitanten een slechte kandidaatbeleving deelt op vergelijkingssites. Dat heeft vervolgens ook een negatieve invloed vanuit klantoogpunt.

Niet vreemd dat HR dan investeert in de employee experience via opleidingen (56%), verbetering van de werkomgeving (51%) en beloning (47%).

2. Opkomst van hybride werkomgeving
De toegenomen inzet van freelancers en projectmatig werken, leiden tot een hybride werkomgeving. In wisselende samenstelling kunnen werken, lijkt de norm te worden. Welke werkomgeving past daarbij?

3. Teams in plaats van personen
In plaats van focussen op individuele prestaties, ligt de nadruk steeds meer op teamwork. Organisaties kunnen hiermee het verschil maken in een sterk concurrerende markt.

Millennials en medewerkers van de Generatie Z (geboren na 1992) zijn gewend om in teamverband te opereren en verwachten dit dus ook op hun werk. Men wil kort en ‘cyclisch’ kunnen werken (agile). Ook dat heeft impact op de inrichting van de werkplek.

4. Een gezonde werkomgeving
Wist u dat een verzuimende medewerker al gauw zo’n 250 euro per dag kost? Met een gemiddeld ziekteverzuimpercentage van 3,8% in 2014 (bron: CBS), blijkt dat ziekteverzuim een kostbare zaak is voor werkgevers. Een effectief HR-beleid in combinatie met een gezonde werkomgeving kan dit helpen voorkomen. Voor instromend toptalent is dit zelfs een hygiënefactor, aldus Forbes.

5. Doorbraak van virtual reality
De hype rondom Pokémon Go en de introductie van de Oculus (een soort bril) vormen een voorproefje van wat ons te wachten staat op het gebied van Virtual en Augmented Reality.

Verschillende organisaties zetten VR al in voor recruitment-doeleinden en het is ook steeds vaker mogelijk om virtueel een kijkje te nemen in een gebouw van een potentiële werkgever. Ook voor trainingsdoeleinden en bij teamoverleg biedt het oneindig veel mogelijkheden. 

Contact informatie
Actueel | :
20.07.2018

Tip van de dag

Wist je dat… 9% van de winst in de zakelijke dienstverlening samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
16.07.2018

Nieuwe ESF-ronde in november 2018

Bedrijven en instellingen krijgen weer de kans een subsidieaanvraag in te dienen.

16.07.2018

Vitaliteit in de Tour

Wielrennen is een prachtige sport, maar ook loodzwaar. Hoe gaan profs hiermee om?