Actueel

04.01.2017

Bedrijfsarts: hogere pensioenleeftijd niet altijd haalbaar

Weinig Nederlanders zijn in staat door te werken na hun 65e.

Vooral voor lager opgeleiden is de fysieke belasting (te) zwaar. Daar waarschuwt de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) in het AD.

Fysieke en mentale fitheid
De verhoogde pensioenleeftijd is bij wet geregeld. Volgens de NVAB is er te weinig aandacht voor de consequenties hiervan voor de fysieke en mentale fitheid van medewerkers. ‘Lager opgeleiden worden gedurende hun loopbaan vaker zwaarder belast. Dat houdt een keer op. Kraakbeen bijvoorbeeld is op een gegeven moment gewoon versleten’, aldus Ernst Jurgens, bedrijfsarts en NVAB-bestuurder.

Daarbij komt dat maatregelen die mensen voorbereiden op langer doorwerken, vaak gericht zijn op hoger opgeleiden. Jurgens: ‘Die worden getraind om hun brein rust te gunnen en naar het lichaam te luisteren. Bij mensen met een lagere opleiding, slaan dat soort trainingen minder goed aan.’

Werkbelasting
De NVAB legt de bal zowel bij medewerker als werkgever. Die laatste zou meer kunnen ondernemen om de medewerker te ontzien. ‘Eigen verantwoordelijkheid is mooi, maar het gaat ook om werkbelasting. Oudere mensen kunnen minder hebben. Steeds meer bedrijven werken in ploegendienst 24/7. De vraag is of iedereen dat aankan.’

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid laat via een woordvoerder weten dat de verhoging van de pensioenleeftijd noodzakelijk is om de AOW betaalbaar te houden.

‘Mensen moeten ruim van tevoren nadenken over de eigen inzetbaarheid. Ze hebben een eigen verantwoordelijkheid. Je kan er voor kiezen om het pensioen naar voren te halen, maar ik besef dat dat niet voor iedereen een optie is. Daarom moeten werkgevers investeren bijvoorbeeld opleiding en omscholing, zodat oudere medewerkers een functie hebben die zij aankunnen.’

Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.