Actueel

13.11.2018

Medewerker wil hulp bij stress

Het ervaren van stress is persoonlijk, net als het omgaan met stress. Wat kan je als werkgever hierin betekenen en wat kan je zelf doen om beter om te leren gaan met stress?

Zorgverzekeraar Menzis heeft onderzoek gedaan naar werkstress onder 1000 werkende Nederlanders. Bijna de helft van de Nederlanders heeft continu last van een opgejaagd gevoel door stress op het werk. Dit leidt onder andere tot slechter slapen bij twee derde van de mensen. In het onderzoek komt naar voren dat 1 op de 5 werkenden zich wel eens ziek meld vanwege stress.

Ondersteuning van werkgever
Omgaan met stress is voor iedereen persoonlijk, maar als werkgever kun je zeker een steentje bijdragen. Vooral jonge medewerkers verwachten hulp van de werkgever op het gebied van stress en ontspanning. Een derde van de medewerkers onder de 30 jaar zou graag zien dat er coaching beschikbaar wordt gesteld om stressklachten te bespreken. Ook ziet een groot deel een wekelijkse stoelmassage (24%) of een hond op kantoor (22%) wel zitten om meer te ontspannen gedurende de werkdag.

Kom in beweging
Wandelen staat op nummer 1 als goed voornemen om stress te verminderen. Dit is een goedkope en laagdrempelige manier om beter om te gaan met stress op het werk. Tijdens de lunch een blokje om is goed voor nieuwe energie, inspiratie en productiviteit. Een lunchwandeling is daarnaast ook de ideale gelegenheid om te socializen met je collega’s. Geef het goede voorbeeld en vraag je collega’s om samen even de benen te strekken. Wie nodig jij uit?

Weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van ontspannen en omgaan met stress? Neem contact met ons op via 010-2807080 of via info@hollandfit.nl.

Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.