Actueel

17.10.2018

Succesvolle interventie bij stoppen met roken

Stoppen met roken blijkt kansrijker als mensen op hun werk een groepstraining volgen en beloond worden voor hun prestatie. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Maastricht waarvan The Lancet Public Health op 17 oktober de resultaten publiceerde.

Van alle deelnemers aan de stoptraining bleken degenen die hiervoor werden beloond significant vaker na een jaar nog steeds niet te roken. De Maastrichtse onderzoekers verdeelden ruim 600 rokende werknemers van tientallen bedrijven uit uiteenlopende sectoren in een onderzoeksgroep en een controlegroep. Alle deelnemers aan de studie volgden op hun werk een groepstraining bestaande uit 7 sessies van anderhalf uur om te stoppen met roken.

Cadeaubonnen

De helft van de deelnemers kreeg na het afronden van de cursus een cadeaubon van 50 euro. Als ze na drie maanden nog steeds gestopt waren met roken kregen ze nog een cadeaubon. Zes rookvrije maanden werden beloond met een derde bon van 50 euro. Wie na een jaar nog steeds gestopt was, ontving een cadeaubon van 200 euro. Van alle rokers in de onderzoeksgroep rookte 41% na een jaar nog steeds niet. Van de deelnemers in de controlegroep, die geen cadeaubonnen kreeg, was slechts 26% na een jaar nog altijd rookvrij. De aanpak werkte vergelijkbaar goed bij mensen uit verschillende inkomensgroepen en met verschillende opleidingsniveaus.

Succesvolle gedragsverandering

De onderzoeksresultaten van de Universiteit van Maastricht laten zien hoe de 3 verschillende fases van gedragsverandering leiden tot succesvolle aanpassing van gedrag. Tijdens de groepstraining wordt gewerkt aan de bewustwording van de deelnemers en wordt kennis aangereikt over risico’s en kansen. Daarnaast wordt in de training gewerkt aan het vergroten van vaardigheden. De cadeaubon als positieve consequentie ondersteunt in het aanpassen en aanleren van gewenst gedrag.  

Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.