Actueel

13.09.2018

Stoptober, stoppen doen we samen!

Oktober is dé maand waarin massaal gestopt wordt met roken dankzij de Stoptober campagne. De combinatie van interventies en het samen stoppen met andere rokers maakt Stoptober tot een succes.

Sinds 2014 is er een jaarlijkse nationale campagne rondom stoppen met roken. De campagne, Stoptober, is een gezamenlijk initiatief van KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, en GGD GHOR Nederland.
Stoptober is ondertussen uitgegroeid tot een belangrijk nationaal stopmoment: Google toont aan dat er in oktober evenveel zoekopdrachten zijn naar stoppen met roken als rond 1 januari.

Naast alle media-aandacht en support van Bekende Nederlanders, is het Stoptober programma goed opgezet. Deelnemers worden via de Stoptober-app, e-mails en Facebook ondersteund in hun stoppogingen. Stoppen met roken is succesvoller als mensen gebruik maken van gedragsmatige begeleiding¹ en wanneer verschillende ondersteunende interventies worden ingezet.

Gedurende de maand oktober organiseert Holland Fit bij diverse klanten workshops en coachsessies om medewerkers te ondersteunen bij het stoppen met roken. Ook via ons online platform is er in de maand oktober extra aandacht voor dit thema.

Wil je meer weten over de verschillende vormen van begeleiding die Holland Fit jouw medewerkers kan bieden? Neem dan contact op met 010-280 7080 of via service@hollandfit.nl   

1 Benson F.Evaluation of smoking cessation services in disadvantaged areas of the Netherlands. Amsterdam: Universiteit van Amsterdam 2016.

Contact informatie
Actueel | :
18.11.2018

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit in de industrie samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
30.10.2018

ESF subsidie in de praktijk: HOYER Vitaal

De ESF subsidie wordt ingezet ter bevordering van duurzame inzetbaarheid. Het klantverhaal van HOYER illustreert een voorbeeld van inzetbaarheid in een fysiek belastbare job uit de praktijk.

18.10.2018

Van werkstress naar werkplezier

De Week van de Werkstress staat dit jaar in het teken van werkplezier. Hoe haal je plezier uit je werk? En wat is de rol van werkplezier in het voorkomen van werkstress?