Actueel

13.09.2018

Stoptober, stoppen doen we samen!

Oktober is dé maand waarin massaal gestopt wordt met roken dankzij de Stoptober campagne. De combinatie van interventies en het samen stoppen met andere rokers maakt Stoptober tot een succes.

Sinds 2014 is er een jaarlijkse nationale campagne rondom stoppen met roken. De campagne, Stoptober, is een gezamenlijk initiatief van KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, en GGD GHOR Nederland.
Stoptober is ondertussen uitgegroeid tot een belangrijk nationaal stopmoment: Google toont aan dat er in oktober evenveel zoekopdrachten zijn naar stoppen met roken als rond 1 januari.

Naast alle media-aandacht en support van Bekende Nederlanders, is het Stoptober programma goed opgezet. Deelnemers worden via de Stoptober-app, e-mails en Facebook ondersteund in hun stoppogingen. Stoppen met roken is succesvoller als mensen gebruik maken van gedragsmatige begeleiding¹ en wanneer verschillende ondersteunende interventies worden ingezet.

Gedurende de maand oktober organiseert Holland Fit bij diverse klanten workshops en coachsessies om medewerkers te ondersteunen bij het stoppen met roken. Ook via ons online platform is er in de maand oktober extra aandacht voor dit thema.

Wil je meer weten over de verschillende vormen van begeleiding die Holland Fit jouw medewerkers kan bieden? Neem dan contact op met 010-280 7080 of via service@hollandfit.nl   

1 Benson F.Evaluation of smoking cessation services in disadvantaged areas of the Netherlands. Amsterdam: Universiteit van Amsterdam 2016.

Contact informatie
Actueel | :
23.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 9% van de winst bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.