Actueel

16.08.2018

Vitaal aan het werk na de zomervakantie

Pas deze tips toe om vitaal weer aan de slag te gaan.

De zomervakantie zit er alweer bijna op en dus is het tijd om weer aan de slag te gaan. Voor veel mensen is het even wennen om weer te beginnen. Volgens arbeidspsycholoog Inge Hulshof is vooral de plotselinge omschakeling van de vrijheid om te doen waar we zin in hebben naar ritme en regelmaat voor veel medewerkers pittig.

Onderstaande tips helpen je om de draad na de vakantie weer op te pakken.

Terug in je ritme
Probeer jezelf wat tijd te gunnen na je vakantie om weer te acclimatiseren en te wennen aan het dagelijkse ritme. Probeer een paar dagen in te plannen tussen thuiskomst en je eerste werkdag, zodat je niet gelijk na thuiskomst weer aan het werk moet. Pak ook je dagelijkse bezigheden weer op. Ga weer sporten, ga niet te laat naar bed en pak je ontbijtritueel vast op. Zulke routinemomenten helpen je om weer sneller in je ritme te komen.

E-mail
Uit onderzoek is gebleken dat het bijwerken van e-mail na terugkomst van vakantie de grootste ergernis is van werknemers. Probeer bij het doorspitten van je mailbox om zo veel mogelijk onbelangrijke e-mails en spam of mails die niet direct aan jou gericht zijn gelijk te verwijderen. Je out-of-office bericht een dag langer aan laten staan geeft extra ademruimte om eerst overzicht te krijgen.

Kijk vooruit en plan iets leuks
Wat zeker goed helpt tegen een eventuele dip, is om weer iets leuks te plannen om naar uit te kijken. Of gelijk een nieuwe vakantie te boeken, want een groot deel van het vakantieplezier zit in de voorbereiding!

Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.