Actueel

21.06.2018

Eieren in de bedrijfskantine?

Het Voedingscentrum geeft het advies is om 2 tot 3 eieren per week te eten.

Eieren passen in een gezond voedingspatroon. Ze leveren eiwit en belangrijke vitamines en mineralen.

Onderzoek
Onlangs verscheen een Australisch onderzoek in het American Journal of Clinical Nutrition. Dit onderzoek toonde aan dat het eten van 12 eieren per week geen kwaad kan. Echter zijn er daar verschillende kanttekeningen bij te plaatsen, zo meldt het Voedingscentrum. Het onderzoek is niet uitgevoerd onder een doorsnee van de bevolking, maar onder mensen met diabetes type 2 of een voorstadium hiervan.

De deelnemers werden verdeeld in een groep die veel eieren moest eten (12 per week) of weinig eieren (minder dan 2 per week). Na een jaar zagen de onderzoekers geen verschillen tussen beide groepen in gewichtsverlies en bloedwaarden, zoals glucose, lipiden en ontstekingsmarkers. Ook vertelde een diëtist wat en hoeveel ze mochten eten en hoeveel ze moesten bewegen. Er veranderde dus veel meer in het onderzoek dan alleen de hoeveelheid eieren. Het is waarschijnlijk dat dit de uitkomsten heeft beïnvloed.

Algemeen advies: afwissing belangrijk
Het Voedingscentrum geeft aan dat afwisseling belangrijk is. Om het cholesterolgehalte in je bloed gezond te houden, is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Wissel eieren daarom af met vis, mager onbewerkt vlees, peulvruchten, ongezouten noten en vleesvervangers zoals tofu en tempé.

Contact informatie
Actueel | :
23.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 9% van de winst bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.