Actueel

21.06.2018

Gezondere levensstijl in basispakket

Maatregelen om een gezondere levensstijl te ontwikkelen, komen volgend jaar in het basispakket van de zorgverzekering. 

Minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport heeft dit onlangs laten weten. "Als je gezonder gaat leven maak je minder ziektekosten'', aldus Bruins over de toevoeging van de zogenoemde leefstijlinterventie. ,,Soms kan je helemaal van een ziekte afraken als je gezonder gaat leven. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde vormen van diabetes.''

Efficiëntie
Zwaardere typen paracetamol (van 1000 milligram) die via de apotheek worden besteld, en bepaalde vitaminen komen juist niet meer voor vergoeding in aanmerking.
Per saldo leveren de maatregelen de minister een besparing op van 20 miljoen euro. Dat geld wordt grotendeels gebruikt om de eigen medicijnbijdrage die ouderen en chronisch zieken betalen, te kunnen verlagen.

Naast de introductie van leefstijlhulp in het basispakket, wordt de aanspraak op zittend ziekenvervoer verruimd. Hierdoor kunnen patiënten gebruik maken van vervoer (anders dan met de ambulance) van en naar consulten, onderzoek en controles als deze samenhangt met de behandeling. 

Wat betekent dit voor uw organisatie? Wij gaan graag met u in gesprek. Neem voor meer informatie contact op via 010 – 280 7080 of info@hollandfit.nl.

Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.