Actueel

24.05.2018

Holland Fit is AVG-proof

Per 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. De AVG vervangt de huidige privacywetgeving Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

De kans is groot dat je er al iets over hebt gehoord. Veel bedrijven zijn in de aanloop naar 25 mei bezig om hun privacybeleid aan te scherpen. Ook Holland Fit is aan de slag gegaan en inmiddels kunnen we vermelden dat we AVG-proof zijn.

Wat verandert er nu? Een aantal belangrijke veranderingen op een rijtje:

  • De nieuwe wet versterkt de positie van de betrokkenen. De privacyrechten worden uitgebreid voor mensen van wie gegevens worden verwerkt. Dat betekent dat medewerkers van klantorganisaties, zoals een deelnemer aan een gezondheidstraject, meer privacy-rechten heeft. Medewerkers hebben bijvoorbeeld het recht om vergeten te worden, hun eigen gegevens op te vragen of te laten vernietigen.
  • De AVG zorgt verder voor meer verplichtingen voor organisaties die gegevens verwerken. Zij hebben de verantwoordelijkheid om aan te kunnen tonen dat zij zich aan de wet houden. Een voorbeeld wat voor Holland Fit geldt, is bijvoorbeeld een register met doeleinden en bewaartermijnen van algemene en bijzondere persoonsgegevens.
  • De verordening geldt per 25 mei in de hele Europese Unie (EU).

Meer lezen over privacy bij Holland Fit? Bekijk de privacyverklaring.

Contact informatie
Actueel | :
24.06.2018

Tip van de dag

Wist je dat… 11% van de omzet bij financiële instellingen samenhangt met de betrokkenheid van de medewerkers?
21.06.2018

Let op: volgende week aanvraagperiode ESF

Wij attendeerden u al eerder: het aanvraagtijdvak zal zijn vanaf as maandag 25 juni 2018, 09:00 uur, t/m vrijdag 29 juni 2018, 17:00 uur.

21.06.2018

Eieren in de bedrijfskantine?

Het Voedingscentrum geeft het advies is om 2 tot 3 eieren per week te eten.