Actueel

28.03.2018

Er wordt meer thuis gewerkt

In vijf jaar tijd is het aantal thuiswerkenden toegenomen met meer dan 300.000.

Daarmee heeft het thuiswerken een flinke vlucht genomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

In 2017 werkten ruim 3 miljoen Nederlanders gewoonlijk of incidenteel thuis. Dat is bijna 37 procent van alle werkenden. Gewoonlijke thuiswerkers zijn medewerkers die doorgaans in of vanuit de eigen woning werken. Incidentele thuiswerkers werken op een ander adres dan hun huisadres, maar ook weleens (al dan niet op een vaste dag) thuis.

Mannen werken vaker thuis dan vrouwen, echter is de stijging van de afgelopen vijf jaar onder vrouwen het grootst. Gewoonlijk thuiswerken komt vaak voor onder ZZP’ers. Bij ZZP’ers nam het aandeel vrouwen dat gewoonlijk thuiswerkt toe.

Per beroepsklasse is de groep thuiswerkers het groots bij medewerkers met een creatief of taalkundig beroep (71%). Op de tweede en derde plaats komen de managers (70%) en de ICT-beroepen (68%).

Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.