Actueel

28.03.2018

Werkdruk de baas? Doe de TEST!

Doe je als werkgever voldoende om werkdruk op de werkvloer te voorkomen?

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Inspectie SZW) heeft een zelfinspectie over dit onderwerp gelanceerd. Bekijk aan de hand van gerichte vragen of jouw beleid aan de eisen voldoet. 

Werkdruk is te hoog als de eisen die het werk stelt aan de medewerkers niet in balans zijn met hun belastbaarheid. Een structureel te hoge werkdruk kan leiden tot geestelijke en lichamelijke aandoeningen, een lagere productiviteit en meer verzuim.

Doe de TEST
Voorkom werkdruk op de werkvloer. Kijk of je als werkgever genoeg doet om dit te voorkomen. Doe de test op: bit.ly/2pordPu. De gegevens blijven geheim en zijn niet toegankelijk voor de Inspectie SZW.

Behoefte aan voorlichting en/of interventies met betrekking tot werkdruk? Neem contact op met Holland Fit.

Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.