Actueel

27.02.2018

Holland Fit aanwezig bij bijeenkomst Gezond010

Op donderdag 15 februari 2018 vond de tweede bijeenkomst van Gezond010 plaats in de ECE toren in Rotterdam.

Gezond010 is een regionaal initiatief welke wordt ondersteund door  ‘Alles is gezondheid’, dat onderdeel is van het Nationaal Programma Preventie. Hierin maken partijen afspraken om gezamenlijk acties te ondernemen, die een beweging op gang brengen. Een beweging die leidt tot een gezonder en vitaler Nederland.

De deelnemers aan Gezond010 bundelen elkaars krachten en vormen een platform van zorgverzekeraars, gezondheidszorg, welzijnsinstellingen, participatie en sport, onderwijs en wetenschap, bedrijven en werkgevers. Dit in samenwerking met de gemeente Rotterdam en vele andere partijen. De verbindende factor is het bijdragen aan de gezondheid van alle Rotterdammers. Maar liefst 160 organisaties en professionals waren aanwezig.

Diverse initiatieven werden onder de aandacht gebracht. Zo bepleitte oud-ambassadeur en wethouder van onderwijs, jeugd en zorg, Sven de Langen, dat lokale samenwerking essentieel is om Rotterdam tot een gezondere stad te maken. Hij droeg daarbij het stokje over aan oud-Olympiër Patrick van Luijk. Deze voormalig topatleet (estafette) is de nieuwe ambassadeur van Gezond010. Hij zal de komende periode hét gezicht en aanspreekpunt zijn van Gezond010. Prof.dr Semiha Denktas, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, afdeling Social & Behavioural Sciences, introduceerde het expertisecentrum Healthy’R. Door wetenschappelijke kennis op het gebied van gedrag en gezondheid te combineren met kennis van de straat helpt Healthy’R de Rotterdammers te kiezen voor gezonder gedrag.   

Het op lokaal niveau krachten bundelen draagt bij aan meer gezondheid en vitaliteit, ook op de werkvloer. Hier is Gezond010 een perfect voorbeeld van. Holland Fit draagt graag haar steentje bij op het gebied van gedrag in relatie tot de bouwstenen vitaliteit en werkvermogen van duurzame inzetbaarheid voor medewerkers.

Wil je een keer met ons sparren over effectieve oplossingsgerichte interventies op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid? Stuur een bericht naar e.steenbakkers@hollandfit.nl en we maken een snel een afspraak.

Contact informatie
Actueel | :
20.07.2018

Tip van de dag

Wist je dat… 9% van de winst in de zakelijke dienstverlening samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
16.07.2018

Nieuwe ESF-ronde in november 2018

Bedrijven en instellingen krijgen weer de kans een subsidieaanvraag in te dienen.

16.07.2018

Vitaliteit in de Tour

Wielrennen is een prachtige sport, maar ook loodzwaar. Hoe gaan profs hiermee om?