Actueel

17.01.2018

Weblog: ik kan de Elfstedentocht winnen!

Wat doe je in de winter als je verknocht bent aan fietsen? Dan zit je op weeronline.nl jezelf op te vreten.

Door Tijs van der Hulst

Want als fietser in de winter is het moeilijk om aan je dagelijkse kudo-gemiddelde te komen. Op Strava zie je meer kopjes koffie in warme etablissementen voorbij komen dan dat er ook echt kilometers gefietst worden. Is het droog dan is het donker, is het licht dan regent het. Heb je een keer een uurtje gevonden kan je aansluitend 3 uur je fiets afspuiten nadat je harkend bent thuis gekomen. Conditioneel verlies je het vervolgens van Foodora-bezorgers met een grote kubus op hun rug.

Tijd om een alternatief te verzinnen. Deze luidt als volgt: 2 jaar geleden schreef ik mij in bij Vereniging De Friesche Elfsteden. Ik dacht, het mooiste sportevenement van de wereld, daar moet ik bijzijn! 

Echter is de inschrijving voor Vereniging De Friesche Elfsteden niet hetzelfde als bijvoorbeeld een ochtendje boerengolf reserveren. Voordat je lid wordt moet je namelijk aangedragen worden door minstens twee bestaande leden, een heel boekwerk aan administratie invullen en bij 29 rayonhoofden op de koffie. Daarna mag je je wachtlijst-lid noemen. Dan ben je er dus nog niet.

Op de jaarlijkse ALV wordt besloten wie de mogelijke deelnemers van de tocht der tochten zijn. Zo geschiedde: afgelopen november kreeg ik bericht dat ik van de wachtlijst was gehaald en zag ik op mijn account dat ik ‘rijdend lid’ geworden was. Dit betekent (als ‘hij’ er komt) dat ik in een startvak sta. Dat kunnen maar 16.000 mensen zeggen.

Tijd om wat weddenschappen te sluiten. ‘Als rijdend-lid van Vereniging De Friesche Elfsteden moet je, in teken van voorbereiding, tenminste één keer 200km in de benen hebben’. Zo geschiedde deel 2: mijn zwager en ik gaan volgende maand de Alternatieve Elfstedentocht rijden. Er bestaan verschillende edities, zoals op de Weissensee en zelfs in Japan. Wij gaan hem rijden in Zweden, op het Runn-meer in Falun (http://www.runnwinterweek.se/ red.). Een prachtige omgeving om te relaxen in een hottub. Of om 200km te schaatsen bij -14°C.

Ondertussen trainen we doordeweeks in de Uithof, Den Haag. En dat zijn in mijn geval geen rondjes 26,9. Zelfs geen lage 30’ers. Mijn schaatstechniek wijkt ook ietwat af van die van Sven. Maar ik moet zeggen, overstappen naar rechts gaat uitmuntend. Vervelend is wel dat de meeste mensen linksom schaatsen op een 400m baan. Daar gaat m’n winst. Maargoed, dat neemt niet weg dat er progressie geboekt kan worden.

Afgelopen weekend hadden we een training belegd bij Flevonice in Biddinghuizen. Deze 2,5 kilometer lange kunstijsbaan is in Nederland de beste optie om meters te maken. Veertig rondjes hebben we volbracht. En dat ging eigenlijk best goed. Dan ga je toch nadenken. Wat nou als je een hele goede dag hebt? Of een politieke boycot door 99% van de deelnemers? Dan lig je in je bed en denk je bij jezelf: ik kan de Elfstedentocht winnen. 

Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.