Actueel

07.11.2017

Week van de werkstress

Dit keer ligt de nadruk op ‘technostress’: altijd bereikbaar zijn.

Maandag start de Week van de Werkstress. Voor de vierde keer vraagt de overheid middels een actiecampagne aandacht voor werkstress. Van de Nederlandse professionals ervaart inmiddels 87 procent stress op de werkvloer, blijkt uit onderzoek van Hays. Bovendien vindt een derde de werkdruk over het algemeen te hoog. Voor organisaties is het vaak nog onduidelijk hoe om te gaan met hoge werkdruk en burn-out.

Voor klantorganisaties zet Holland Fit gedurende de themaweek de actie ‘stoppen met stressen’ in. Op originele wijze kunnen medewerkers onder meer het eigen stressniveau testen, een digitale detox houden en middels een checklist zijn de (on)zichtbare signalen van stress in kaart gebracht. Herken je één of meer signalen bij jezelf of een collega? Dan is het tijd het onderwerp bespreekbaar te maken. Vitaliteitcoach Bert staat paraat met een luisterend oor en geeft advies om de balans opnieuw te vinden, grenzen te bepalen en keuzes te maken. Kortom, stop met stressen!

Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.