Actueel

09.10.2017

Uitgelicht: "Beweeg mee met het CVD"

Voor het CVD wordt 2018 het jaar van de vitaliteit.

Het CVD zet zich ruim 45 jaar in voor de samenleving van Rotterdam en is een grote maatschappelijke dienstverlenende organisatie. Het heeft hierbij veel contact met onder meer GGZ-instellingen, woningbouwcorporaties en scholen. Onlangs is besloten om het thema vitaliteit ook voor eigen medewerkers de aandacht te geven die het verdient: 2018 wordt het jaar waarin vitaliteit centraal komt te staan. Tijdens de managementdag op 14 september werden alle managers vast ingelicht en zelfs al aan het werk gezet.

Kick-off met proeverijen
In januari 2018 begint het programma voor alle medewerkers. Gedurende twee dagdelen wordt informatie gegeven over het vitaliteitsprogramma en kunnen de medewerkers direct al aan de slag. Middels een 6-tal 'proeverijen' gaat men in korte tijd zeer interactief aan de slag, zoals met een work-out, bioritme en slaap, gezonde voeding en balans. Dit alles aangekleed met een smoothiebar, een wedstrijdje pitzak gooien en zelfs een letterlijk inkijkje in de eigen gezondheid met testen en metingen.

Actie, actie, actie!
De rest van het jaar bestaat uit een breed palet aan activiteiten. Heel 2018 worden maandelijks acties ingezet om te activeren, te stimuleren en uit te dagen. Daarnaast krijgen alle medewerkers de mogelijkheid deel te nemen aan de vitaliteitscan, wat een goede indruk geeft van de balans tussen leefstijl, energie en werkvermogen. Online staan 7 dagen per week de Holland Fit coaches klaar om te helpen de vitaliteitsdoelen te bereiken.

Wij hebben er zin in!

Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.