Actueel

27.09.2017

Fysiek werk: wat werkt?

Afgelopen dinsdag was ik aanwezig bij de netwerkbijeenkomst bij het hoofdkantoor van PostNL pakketten in Hoofddorp. 

door: Silvana van der Vliet

Werken aan vitaliteit betekent werken met verschillende doelgroepen. Deze sessie stond in het teken van medewerkers met fysieke beroepen. Een dag vol ervaringen uitwisselen met diverse organisaties.

Lichamelijke arbeidsbelasting
Fysiek werk behoeft extra aandacht in het kader inzetbaarheid. Niet alleen met het oog op langer doorwerken, maar ook op het gebied van vitaliteit en nú fit for the job kunnen zijn. Een aantal feitjes over fysieke arbeidsbelasting in 2016:

  • Van alle werkgerelateerde verzuimdagen is 29% te wijten aan lichamelijk belastend werk.
  • 45% van de medewerkers tussen de 50 en 65 jaar met fysiek belastend werk denkt niet door te kunnen werken tot de AOW-leeftijd.
  • Van alle medewerkers doet 42% fysiek belastend werk
  • Het meeste fysiek belastende werk komt voor in de sector landbouw en visserij, namelijk 64%.

Werkaanpassing
Bij PostNL zijn ze bezig om het fysiek zware werk lichter te maken voor medewerkers. Eén van de veranderingen is bijvoorbeeld dat zij handvatten op de grote karren vol pakketten hebben bevestigd zodat medewerkers deze gemakkelijker kunnen verplaatsen. Bij Bilderberg maken de kamermeisjes tegenwoordig de kamers met zijn tweeën schoon zodat het én fysiek minder zwaar wordt én het werkplezier toeneemt. Slechts twee voorbeelden van aanpassingen op het werk.

Eigen regie?
Fitte en vitale medewerkers zijn beter bestand tegen fysiek zwaar werk. Mij is opgevallen dat werkgevers veel aandacht besteden aan het creëren van goede omgevingsfactoren in de werkomgeving. Ik denk dat daarnaast nog winst te halen is bij het aanreiken van gezond gedrag buiten de werkomgeving: keuzevrijheid.

Hoe je dat doet? Neem contact op met Silvana van der Vliet (s.vandervliet@hollandfit.nl) of bel 010 - 280 70 80.


Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.