Actueel

13.07.2017

Zilveren Kruis vergoedt 50% van healthchecks

Hoe staat het met de algemene gezondheid van medewerkers?

De basis healthcheck van Holland Fit zorgt voor bewustwording en is een startpunt van een solide gezondheidsbeleid. Deze healthcheck duurt ongeveer een half uur per medewerker en geeft waardevolle inzichten over de algemene gezondheid. 

Binnen de pakketten van Zilveren Kruis verzorgt Holland Fit een basis healthcheck bestaande uit:

  • Vragenlijst over gezondheidsklachten
  • Bloeddrukmeting
  • Totale cholesterolmeting
  • Glucosebepaling
  • Gewichtbepaling en lengtemeting (BMI)
  • Bepaling vetpercentage
  • Bepaling middelomtrek
  • Persoonlijk advies over leefstijl, fitheid, gezondheid en kwaliteit van leven

Na afloop van de metingen krijgen de medewerkers direct het resultaat. Dat gebeurt in de vorm van een persoonlijke score.

De check is aan te vullen met diverse extra metingen, waaronder stressmeting, bewegingsonderzoek, longfunctiemeting en fietstest.

Privacy gewaarborgd
De werkgever krijgt een rapportage over de bevindingen op bedrijfsniveau. De uitkomsten laten de werkgever trends onder het personeel zien. Op basis van die trends kan het vitaliteitsbeleid van een organisatie uiteraard verder worden uitgestippeld.

Aanbieding ZKA
Bent u als werkgever verzekerd bij Zilveren Kruis? Dan is een basis healthcheck al mogelijk vanaf 23 euro per medewerker (incl. 50% korting). Per kalenderjaar wordt door Zilveren Kruis Achmea maximaal 85 euro per medewerker vergoed voor de healthcheck inclusief aanvullende diensten. Denk daarbij aan een conditietest, fysiotherapeutisch onderzoek, stressmeting en/of longfunctiemeting.

Neem voor meer informatie contact op via info@hollandfit.nl.

Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.