Actueel

04.07.2017

Weblog: vitaal-on-tour

“Zoiets kan iedereen even doen, je krijgt er weer energie van.”

door Joske Sturkenboom

Maandag en vandaag waren we bij de opening van het nieuwe hoofdkantoor van zorgorganisatie Sevagram. Medewerkers maakten kennis met hun flexibele werkplekken en wij mochten het geheel aankleden vanuit vitaliteitsoogpunt. Daar werd gretig gebruik van gemaakt!

De medewerkers kozen één of twee testonderdelen tijdens een mini-healthcheck met adviesgesprek. Populair waren de vingerprik voor cholesterol en glucose, het audiogram en het meten van het stressniveau. Het is altijd prettig om goede waardes bevestigd te krijgen, maar vooraf twee uur nuchter blijven, was voor sommigen wel een opgave. Meer diepgang kunnen de deelnemers krijgen via het platform, bijvoorbeeld door vragen te stellen aan professionals op leefstijlgebied.

Rond het middaguur werden in stilteruimte ‘the Club’ verse smoothies gemaakt. Het geluid van de blender paste niet helemaal bij het doel van de ruimte, maar de sapjes vonden gretig aftrek. Dat smaken verschillen is geen verrassing. Toch werden dapper alle gezonde drankjes geproefd: van ‘goed groen’ naar ‘zomerse zotheid’ en ‘oranjefestijn’. Uiteraard niet voor niets in die volgorde…

's Middags onderbraken we het zittende werk met een Fitband work-out, lekker buiten in de tuin. “Ja, dat kan ook met hakken aan!” Waar de één geoefend van start ging, had de ander “zoiets nog nooit van mijn leven gedaan”. Links, rechts, voor, achter, … ineens is alles ingewikkeld. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen. Even later is de work-out alweer voorbij. Of het voor herhaling vatbaar is? Ja! “Eigenlijk zou het dagelijks verplicht moeten zijn” en “zoiets kan iedereen even doen, je krijgt er weer energie van.” 

Later deze maand doen we alle 19 vestigingen aan met ‘Vitaal on tour’, leuk!

Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.