trainingen en trajecten

Een vitaliteittraject is een programma voor medewerkers, gericht op de positieve verbetering van de eigen vitaliteit. Een traject werkt aan activering, gedragsverandering en bestendiging van vitaal gedrag. Deze programma's helpen medewerkers succesvoller te zijn in werk en leven. Bekijk ook de resultaten.

Omgaan met werkdruk

Omgaan met werkdruk wordt gemakkelijker als je weet waar jouw kracht ligt. Verken je cirkel van invloed en krijg meer grip op je werk, je omgeving en daarmee je leven. Persoonlijk leiderschap helpt beter te presteren.

'Meer grip op jezelf en je omgeving' 

Balans werk & privé

Om werk en privé samen te laten gaan is het nodig prioriteiten te stellen. De balans vind je in jezelf, in je wensen, mogelijkheden en dromen. Tijdens de workshop balans werk-privé bespreek en ontvang je praktische handvatten.

‘Minder druk, druk, druk’

fit met pensioen - stoppen met roken - holland fit vitaliteit duurzame inzetbaarheid

Fit met pensioen

Langer doorwerken geldt voor iedereen. Met name onder de huidige groep 55+ kan dit fysiek en of mentaal tegenvallen. Hoe ga je om met verandering? Hoe kun je jouw werkvermogen positief beïnvloeden? Hoe ga je fit en veerkrachtig naar 'de eindstreep'?

'Een leven lang leren' 

Stoppen met roken

Iedereen weet dat roken ongezond is maar stoppen is moeilijk. Omgevings-, psychische en of lichamelijke factoren houden het rookgedrag in stand. Een goede voorbereiding en zelfkennis helpen om te stoppen met roken.

'Stoppen doe je de rest van je leven' 

werkstress de baas - cholesterol gezonde voeding - holland fit vitaliteit duurzame inzetbaarheid

Werkstress de baas

Iedereen is druk druk druk, 24/7 bereikbaar en heeft meer taken op zijn/haar bord dan gedaan kunnen worden. Wanneer is stress zinvol en wanneer schadelijk voor je gezondheid? Wat zijn de oorzaken en hoe herken je de symptomen van stress?

'Laat de emmer niet overlopen' 

Cholesterol & gezonde voeding

Gezonde voeding geeft meer energie, minder stress, verbeterde weerstand en een scherp verstand. Wat is gezonde voeding? Omdat cholesterol het risico op hart- en vaatziekten kan vergroten, besteden we in het bijzonder aandacht aan deze voedingsstof.

'Je bent wat je eet' 

bioritme slaap herstel - werken kracht energie - holland fit vitaliteit duurzame inzetbaarheid

Bioritme, slaap & herstel

Fit in en uit de nacht? Alle lichaamsprocessen hebben een ritme van circa 24 uur. Dat noemen we bioritme. Deze biologische klok regelt verschillende lichaamsfuncties. Voldoende hersteltijd is voor iedereen van belang. Voor medewerkers in ploegendiensten zijn er extra aandachtspunten.

'Hoeveel slaap heb jij nodig?' 

Benut je eigen kracht

Winnen doe je in je hoofd. In een echt gevecht is het zelden de sterkste die wint. Vaker is dat diegene met een betere techniek, timing en precisie. Iedereen kan werken aan en vanuit zijn of haar kracht. Breng jouw sterke punten en passies in kaart. Leer je talenten in te zetten en leef dagelijks met meer energie.

‘Werk vanuit je kracht’

Energie & werk

Leer energiegevers en -vreters te herkennen en hoe hier mee om te gaan. Wanneer zit jij lekker in je vel, en kun je de hele wereld aan? Wanneer zit 'alles' tegen? Werk met goede energie aan je prestaties, ontspan beter en voel je goed.

‘Werk aan en met goede energie’


Afvallen & gewicht

Een goed en gezond gewicht is belangrijk. Het hebben van over- of ondergewicht brengt risico’s met zich mee. Wat zeggen verschillende waardes over je gezondheid? Hoe is dit te beïnvloeden? Ontvang gerichte tips voor een gezond(er) leven.

‘Meet, leer en pas toe’

voorbeeld: vitaliteitcoach en healthchallenge

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding. In overleg stellen we het vitaliteitaanbod voor medewerkers samen. Deelnemers kiezen vervolgens zelf een thema dat past en overleggen persoonlijke leerdoelen met een vitaliteitcoach.

In een één-op-één-relatie gaan medewerkers aan de slag met het bereiken van bijvoorbeeld een beweeg-, afval- of persoonlijke doelstelling. Leer bijvoorbeeld omgaan met werkdruk, verbeter de balans tussen werk en privé of raak die extra kilo's kwijt. De vitaliteitcoach begeleidt dit leerproces. Afhankelijk van het organisatiebudget worden de begeleidingsvorm(en) en de duur van het traject bepaald.

Voor Engie (GDF Suez) zette Holland Fit een 'healthchallenge' onder medewerkers uit. Dit als aanvulling op het maatwerk Health & Safety platform. Deelnemers die de uitdaging aangingen ontvingen zes maanden support van een coach. Stoppen met roken? Afvallen? Een marathon rennen? Met welke coach ga jij de uitdaging aan?

Contact informatie
Actueel | :
22.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 5% van de productkwaliteit bij financiële instellingen samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.

20.11.2018

Nederlanders eten steeds gezonder

Positief nieuws over het Nederlandse voedingspatroon naar aanleiding van onderzoek RIVM.