DE HOLLANDFIT TOOLKIT
DE HOLLANDFIT TOOLKIT

DE HOLLANDFIT TOOLKIT: PRAKTISCHE HULP VOOR MEER VITALITEIT

Hallo HR-managers van Nederland! Ja, dit is een enthousiaste begroeting maar we hebben er een reden voor. Met trots presenteren wij onze HollandFit Toolkit. Een praktische en laagdrempelige ‘gereedschapskist’ om te werken aan de vitaliteit van de medewerkers van jouw organisatie.

Duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en gezondheid. Wij hoeven jou niet te vertellen dat dit ‘hot topics’ zijn. Onderwerpen waar jij als HR-manager ongetwijfeld al veel van af weet. Je weet dat vitale en gezonde medewerkers meer werkplezier hebben en productiever zijn. Dat vitale organisaties minder ziekteverzuim hebben.

Het liefst ga je meteen aan de slag. Je ziet de urgentie en hebt je mouwen al opgestroopt. Maar waar begin je? Het management wil toch echt eerst een plan van aanpak zien voordat zij in vitaliteit investeren. En hoe krijg je je collega’s die het nodig hebben zover om aan hun gezondheid te werken? Hoe ga je met hen een persoonlijk gesprek aan zonder weerstand op te roepen? En hoe vitaal is de organisatie eigenlijk op dit moment?

Met andere woorden, het is een uitdagende klus. Jij bent de expert binnen de organisatie. Als jij je nek uitsteekt, wordt er ook wat van je verwacht. Echter, je hebt niet alle ‘vitaliteitswijsheid’ in pacht. Kortom, je kunt wel wat praktische hulp gebruiken.

HollandFit biedt deze hulp. Met veel toewijding hebben we de HollandFit Toolkit ontwikkeld. Deze bevat handige middelen en praktische tips om je vitaliteitsplan stap voor stap uit te rollen, zoals:

De quickscan. Een vragenlijst die je inzicht geeft in wat de organisatie op dit moment doet aan vitaliteit op de werkvloer;

  • Een stappenplan. Dit geeft je houvast, inspiratie en concrete suggesties voor de invulling van je strategie op vitaliteit;
  • Gesprekskaarten. Deze kaarten (met verschillende vitaliteitsthema’s) zijn een leidraad om gesprekken te voeren met medewerkers;
  • Tips & tricks. Praktische tips onder andere om medewerkers en management betrokken te houden.

Hebben we je vuur nog meer aangewakkerd om aan de slag te gaan? Ben je overtuigd dat investeren in vitaliteit je werkgever veel gaat bieden? Of hebben we in ieder geval je interesse geprikkeld om vitaliteit in jouw organisatie op de kaart te zetten? Download dan de HollandFit Toolkit.

Heb je nog vragen over de Toolkit? Of wil je gewoon even sparren over vitaliteit op de werkvloer? Neem dan contact op met onze vitaliteitsexpert Dennis via 0610 409 533 of mail naar d.groenewold@hollandfit.nl.

Over de schrijver
Als klant- en projectmanager bij HollandFit heb ik een heel divers takenpakket. Dit varieert van relatiebeheer en het ontwikkelen van vitaliteitstrajecten tot het coördineren van projecten en het schrijven van organisatieadvies n.a.v. een healthcheck. Ik krijg energie van mijn werk wanneer het uitdagend en afwisselend is en ik een zinvolle bijdrage kan leveren aan de klant of de ontwikkeling van HollandFit.